Remzi Çayır’dan Süper Kupa çıkışı: Dayatmaya boyun eğmediler

Remzi Çayır’dan Süper Kupa çıkışı: Dayatmaya boyun eğmediler

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, iptal olan Süper Kupa finalinde yaşanan olayları gazetemize değerlendirdi. Çayır, “Milli Marşımızın engellenmesi asla kabul edilemez. Şükür ki, bağımsız ülkemizin iki güzide takımı dayatmaya boyun eğmedi” dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan ‘Süper Kupa’ mücadelesi yaşanan skandallar sonrası iptal edildi. Milli Yol Partisi Başkanı Remzi çayır ise yaşanan olayları, “Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanması başlı başına yanlıştı. Milli Marşımızın okunmaması asla kabul edilemez” şeklinde yorumladı.

haber1.jpg

"ŞÜKÜR Kİ BOYUN EĞMEDİLER"

Yaşanan olayları büyük bir skandal olarak değerlendiren Çayır, “Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanması başlı başına yanlıştı; Zira Suudi Arabistan'ın getirmeye çalıştığı kısıtlamalar, bu kararın ne kadar hatalı olduğunu tekrar gösterdi. Milli Marşımızın okunmaması asla kabul edilemez. Şükür ki, bağımsız ülkemizin bu iki güzide takımı bu dayatmaya boyun eğmedi. Benzer hataların bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Maça saatler kala Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve Milli Marşımızın okunması için izin vermediği belirtildi. Bir süre sonra krizin aşıldığı duyuruldu ancak daha sonra Türk takımlarının taleplerinden geri adım atmadığı açıklandı. Taleplerinin olumsuz karşılık görmesi üzerine, sahayı çıkmayı reddeden Fenerbahçe ve Galatasaray, ülkeden ayrılma hazırlığına başladı. Gelişmelerin ardından Süper Kupa finali iptal edilerek başka tarihe ertelendi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.