Ressam Muhammed Yalçın'ın tuvali soldu: Artık resim yapamıyor!

Ressam Muhammed Yalçın'ın tuvali soldu: Artık resim yapamıyor!

Ankara Altındağ’da okul duvarlarına yaptığı resimlerle adını duyuran zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın, maddi nedenlerle boya ve tuval alamadığı için artık resim yapamıyor. Altındağ Belediyesi ve hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Ailesi ile Altındağ’da yaşayan yüzde 70 zihinsel engeli ressam Muhammed Yalçın, başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmiş, ulusal basında yer almıştı. Yalçın, şimdilerde ise boyaları ve tuvalleri olmadığından dolayı resim yapamıyor. Asım Balcı yönetimindeki Altındağ Belediyesi ve hayırseverlerden yardım bekleniyor.

Gazetemize konuşan anne Aysel Yalçın, "Eşim boyalarını her daim almaya çalıştı. Şuan maalesef eve ancak yetebiliyor. Emekli maaşımız yok, evimiz kira. Durum böyle olunca Muhammed’in istemiş olduğu boyaları ve tuvalleri alamıyoruz" dedi.

artik-resim-yapamiyor.jpg

ARTIK RESİM YAPAMIYOR

Ailesi ile beraber Altındağ’da yaşayan doğuştan yüzde 70 zihinsel engelli Muhammed Yalçın, evinin her kösesine çizdiği resimlerle adeta evini sanat atölyesine çevirdi. Küçük yaşlarda resim yapmaya başlayan Muhammed, evinin içerisine sığamadı, sokaklara taştı. Kendisini oldukça zor ifade eden Yalçın, istediği gibi konuşamasa da yaptığı resimleri konuşturdu. Doktorun yıllar önce yürüyemez teşhisi koymasına rağmen evinin duvarlarını resimleri ile donattı. Seyyar tezgâhlarda yaz aylarında mısır, kış aylarında ise kestane satarak evin geçimini sağlamaya çalışan baba Hasan Yalçın, oğlu Muhammed'in yaptığı resimlerde kullandığı malzemeleri ekonomik şartlardan dolayı karşılayamıyor. Boyaları ve tuvalleri olmayan Muhammed bu sebepte dolayı artık resim yapamıyor.

anne-evde-boyanacak-yer-kalmdi.jpg

EVDE BOYANACAK YER KALMADI

Yıllar içerisinde Muhammed’in pencere önünden kapı kenarına, sehpadan merdiven basamaklarına kadar aklınıza gelebilecek birçok yeri boyadığını ifade eden anne Aysel Yalçın, “Evin ne iç kısmında ne de dış kısmında boyanmadık yer kalmadı. Evde odanın birisi tamamen Muhammed’e ait. Yapmış olduğu çalışmaları orada muhafaza ediyor. Oda doldu taştı diyebilirim. Pencere önü, kapı kenarı, sehpa, merdiven basamaklarını ve aklınıza gelebilecek evde birçok alanı istediği gibi boyadı. Biz bu aşamada hiçbir şekilde müdahalede bulunmadık. Ev tamamen Muhammed’in zevkleri ile döşeli. Evde anlamış olduğunuz üzerine boyanacak yer kalmadı. Evde boyanacak yer kalmadığı gibi, tuval ve boya alacak durum da kalmadı” şeklinde konuştu.

boyalari-ve-tuvalleri-alamiyoruz.jpg

“BOYALARI VE TUVALLERİ ALAMIYORUZ”

Ekonomik açıdan iyi olmadıklarından dolayı Muhammed’in istemiş olduğu boya ve tuvalleri alamadıklarını bu sebepten kaynaklı da resim yapamadığını dile getiren anne Yalçın, “Muhammed uzun zamandır resim yapıyor. Ressam Harun Antakyalı’nın Muhammed’in okuluna yapmış olduğu ziyaret esnasında, yeteneğini ve resme olan sevgisini keşfediyor. Ardından bir yıl kadar Antakyalı’nın atölyesinde kursa başlayan Muhammed kursun bitmesi üzerine evde resim yapmaya devam etti. Bir dönem sağ olsunlar Altındağ Belediyesi boyalarını karşıladı. Bunun yanı sıra eşim boyalarını her daim almaya çalıştı. Şuan maalesef eve ancak yetebiliyor. Emekli maaşımız yok, evimiz kira. Durum böyle olunca Muhammed’in istemiş olduğu boyaları ve tuvalleri alamıyoruz” dedi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.