Saadet Partisi ABB adayı Cafer Güneş Ankara’daki su sorununa dikkat çekti

Saadet Partisi ABB adayı Cafer Güneş Ankara’daki su sorununa dikkat çekti

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cafer Güneş, Ankara’da yakın bir gelecekte düzenleme yapılmaması durumunda içme suyu sorununun ortaya çıkacağını duyurdu.

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar çalışmalarını hızlandırdı. Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cafer Güneş, Ankara’da yakın bir gelecekte düzenleme yapılmaması durumunda içme suyu sorununun ortaya çıkacağını duyurarak, “Ankara’nın içilebilir su projeksiyonuna göre yaklaşık 2030’lu yıllarda su kaynakları Ankara’ya yetersiz gelecek gibi görünüyor” dedi.

Yerel seçimlere yaklaşırken adayların çalışmaları ve vaatleri dikkat çekiyor. Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Cafer Güneş, Ankara’da sorunların çözüm beklediğinin altını çizdi. Güneş yakın zamanda Ankara’da su sorununun da ortaya çıkmasının beklendiğini belirterek çözüme yönelik adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.

1-001.jpg

KAYNAKLAR YETERSİZ

Ankara’da su sorunu gibi bir gerçeğin olduğunun altını çizin Güneş, yakın gelecekte bu sorunun gündeme geleceğini belirterek, “Ankara’nın içilebilir su projeksiyonuna göre yaklaşık 2030’lu yıllarda su kaynakları Ankara’ya yetersiz gelecek gibi görünüyor. Bunun asıl nedeni ise nüfusun artması ve Ankara’nın su kaynaklarının yetersiz olmasıdır” dedi.

Yakın gelecekte su sorununa karşı atılan adımlara dikkat çeken Güneş, planlamanın yetersiz yapıldığına vurgu yaparak, “Yakın gelecekte yapılan en büyük proje Bolu, Gerede suyunun getirilmesidir ancak bu çalışmada su master planı yapılmadan gerçekleştiği için ileri seviyeleri destekleyemiyor. Bu sisteme entegre yeni merhaleler yapmak ve kapasiteyi arttırmak şart. Suyu tasarruflu kullanmaz isek yakın zamanda su sorunları ile karşılaşılan, su sorunu yaşayan iller arasında olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.