Saadet Partisi kongreye gidiyor! İşte Genel Başkanlık için öne çıkan 5 isim

Saadet Partisi kongreye gidiyor! İşte Genel Başkanlık için öne çıkan 5 isim

Seçimlerin ardından Saadet Partisi'ni kongre heyecanı sardı. Yapılan il başkanları toplantısında kongrenin iki ay içinde yapılacağı öğrenildi. Öte yandan parti politikalarında değişikliklerin olacağı iddia edilirken, genel başkanlık için şu 5 isim önde.

Yerel seçimlerin ardından il başkanları ile toplantı yapan Saadet Partisi yönetimi, iki ay içerisinde kongre kararı aldığını duyurdu. Kongrede 8 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Temel Karamollaoğlu'nun istifa edeceği iddia edilirken, parti politikalarında ise önemli değişimlerin yapılacağı söyleniyor.

PARTİ POLİTİKASINDA DEĞİŞİM

Ankara’da dün yapılan il başkanları toplantısında kongrenin iki ay içinde yapılacağı bildirildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sağlık sorunlarından dolayı genel başkanlığı devredeceği öğrenildi. Ancak Edinilen bilgilere göre Karamollaoğlu'nun Parti'nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığına geçeceği öğrenildi. Öte yandan parti yönetiminin seçime tek adayla değil, çok adayla gidileceği öğrenildi.

BİROL AYDIN MI YOKSA MAHMUT ARIKAN MI ?

Yapılan il Başkanları toplantısında kongrenin 2 ay içerisinde olacağı kararlaştırıldı. Önemli politika değişikliklerine gideceği söylenilen Saadet Partisi'nde Temel Karamollaoğlu'nun görevini devredeceği söyleniyor. Genel başkanlık koltuğu için henüz bir netlik olmasa da ilk isim olarak Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, ikinci isim olarak da partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan'ın Parti içerisinde önde geldiği söyleniyor.

PARTİDE İKİ CEPHE

Saadet Partisi'nde genel başkanlık için öne sürülen Birol Aydın ve Mahmut Arıkan'ın birlikte hareket etmesi bekleniyor. Parti içerisinde muhalif grup olarak bilinen AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi GİK üyesi Abdullah Sevim, Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Eski GİK Üyesi Selman Esmerer’in ortak bir aday çıkarması bekleniyor. Muhaliflerin adayının Salih Turhan olacağı kaydediliyor. Öte yandan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Mete Gündoğan, Saadet Partisi GİK üyesi Abdulkadir Karaduman'ın da adaylık için ismi geçtiği söyleniyor.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN İSMİ GEÇENLER

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Eski Genel Başkan Mustafa Kamalak ile eski milletvekili Abdulkadir Karaduman genel başkan adaylığı için düşünülen isimler. Öte yandan, partiler genel başkan adayını belirleme sürecinde teşkilatların görüşü ve Genel İdare Kurulu üyelerinin etkili olacağını ancak birden fazla adayın liderlik için yarışacağı bir kurultayın sürpriz olmayacağı söyleniyor.

Kaynak:Zeynep Pamuk /gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.