Şaban ayının fazileti nedir? Şaban ayı neyi ifade eder?

Şaban ayının fazileti nedir? Şaban ayı neyi ifade eder?

Ramazan ayının son habercisi ve üç aylardan ikincisi olan ay Şaban ayıdır. Peki, Şaban ayının fazileti nedir? Şaban ayı neyi ifade eder? İşte detaylar:

Şaban ayı, ilahi feyz ve bereketi ile yeryüzünü şenlendiren mübarek üç ayların ikincisi ve ramazanı şerifin habercisidir. Peygamberimiz (S.A.V), “Bu ay benim ayımdır. Çünkü bu ayda amellerim rabbime yükseltilir” dediği bu yıldaki amellerimizin Allah'a yükseldiği gelecek yılla ilgili rızıklarımızın kaderimizin ilgili meleklere verildiği berat gecesini içinde bulunduran ve bizi ramazana hazırlayan mübarek bir aydır. Peki, Şaban ayının fazileti nedir? Şaban ayı neyi ifade eder? Tüm detaylar haberimizde:

saban-2.jpg

ŞABAN AYININ FAZİLETİ NEDİR?

Peygamberimiz (S.A.V), bu ayda mümkün olduğu kadar çok oruç tutardı. Hz. Aişe validemiz onun bu davranışını şöyle ifade etti: “Resulullah’ın Şaban ayındaki kadar çok oruçlu olduğu bir ay görmedim. Bu mübarek ay müminler için karlı ve kazançlı bir aydır. Çünkü Şaban’ın değer ve kıymetini artıran en önemli tarafı diğer aylara göre Ramazan hariç yapılan her amelin ve ibadetin sevabını kat kat fazla oluşturur.”

saban-4-001.jpg

Peygamber Efendimiz (S.A.V) diğer aylara göre bu ayda daha fazla ibadet yapar, “Şaban ayı günahları temizleyendir” buyurarak bu ayın kadrini ve kıymetini yüceltirdi. Peygamberimizin Şaban ayına gösterdiği bu hürmetin bir sebebi de devamında gelecek olan Kur’an ayı Ramazandan dolayı idi. Ashabı kiram ya Resulallah Ramazandan başka en faziletli oruç ayı hangi aydadır? Diye sorması üzerine sevgili Peygamberimiz “Ramazan hürmetine Şaban’da tutulan oruçtur” buyurmuşlardır. Şaban ayında oruç namaz, sadaka gibi ibadetlerin diğer hayır ve hasenatın fazla yapılmasının bir hikmeti de devamında gelecek olan Ramazan ayı için zihnen ve bedenen ve ruhen bir hazırlık, aynı zamanda güzel ve faydalı alışkanlıklara sebep olmasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.