Sağlık Bakanlığı'ndan 81 İle Kızamık Uyarısı: "Önlemlerinizi Arttırın"

Sağlık Bakanlığı'ndan 81 İle Kızamık Uyarısı: "Önlemlerinizi Arttırın"

Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarındaki artışın endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, 81 il valiliğine gönderdiği yazıyla kızamık önlemlerinin artırılmasını istedi. Türk Tabipleri Birliği de aşıların ücretsiz olduğunu aktardı.

Son günlerde kızamık vakalarında artış gözlemleniyor ve Sağlık Bakanlığı bu konuda uyarıda bulunuyor. Bakanlık, 81 il valiliğine gönderdiği yazılarla kızamık vakalarının arttığına dikkat çekerek, önlemlerin artırılmasını istedi. Kızamık virüsünün solunum yoluyla bulaştığını ve dünya genelinde yayıldığını vurgulayan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, aşı kapsayıcılığındaki düşüşler, Covid-19 nedeniyle aşılama faaliyetlerindeki gecikmeler ve zayıflamış kızamık sürveyansının vakaların artmasına sebep olduğunu belirtti.

Türk Tabipleri Birliği de konuya dikkat çekerek, aşı eksikliği olan çocuklara ücretsiz aşı hizmeti sunulduğunu ve ailelere bu konuda aile hekimleriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulundu. Kızamık vakalarının kontrol altına alınması için önlemlerin alınması ve aşılamaların düzenli şekilde yapılması önem taşıyor.

SALGINA DİKKAT! ÜCRETSİZ AŞI YAPILMAKTADIR

Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

'Dünya genelinde son yıllarda yaşanılan aşı kapsayıcılığındaki düşüşler, zayıflamış kızamık sürveyansı ve Covid-19 nedeniyle aşılama faaliyetlerinde meydana gelen kesintiler ve gecikmelerin yanı sıra 2022-2023 yıllarında devam eden vakalar, kızamığın dünyanın her bölgesinde tehdit olabileceği anlamına geldiği, dünya sağlık örgütü tarafından bildirilmiştir. Ülkemizde de son dönemlerde kızamık vaka bildirimleri yapılmaktadır. Bu nedenle kızamığa karşı alınabilecek önlemlerin bir kez daha hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı nihayet kızamık vakalarının artışını ve önemini kabul ederek 81 İl valiliklerine yazı gönderdi. Kızamığa karşı alınacak önlemler hatırlatıldı. Aşısı eksik çocuklarımıza aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz aşılar yapılmaktadır. Aile hekiminize ve hemşirenize danışın" ifadelerine yer verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.