Sahte belge skandalı: Öğretmene 54 ay sürgün cezası verildi!

Sahte belge skandalı: Öğretmene 54 ay sürgün cezası verildi!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nınmali sekreteri ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Erdoğan Emiroğlu, meslektaşları için sahte belgeler hazırlayarak büyük bir skandala imza attı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın (KTÖS) mali sekreteri ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Erdoğan Emiroğlu, sendika eylemi sırasında meslektaşları için sahte belgeler hazırlayarak büyük bir skandala imza attı.

Emiroğlu, sendika eylemine katılan ve aynı okulda görev yapan 9 meslektaşı için sahte belgeler düzenledi. Bu belgelerin ne amaçla kullanıldığı ve nasıl fark edildiği konusu şu an detaylı olarak inceleniyor.

1.jpg

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Sahte belgelerin ortaya çıkması üzerine ilgili kişilere karşı soruşturma başlatıldı ve konu yargıya taşındı. Mahkeme sürecinde Emiroğlu'nun eylemi detaylı olarak ele alındı.

Savcılık Emiroğlu hakkında ömür boyu meslekten men talep etti. Ancak mahkeme Emiroğlu'na 54 ay süreyle meslekten uzaklaştırma cezası verdi. Karar eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı. Mahkemenin kararının ardından olayın detayları üzerine soruşturma devam ediyor. Benzer durumların yaşanmaması için önleyici tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.