Seçil Erzan’ın Avukatı: Daha iradeli ve artık kendine de inanıyor

Seçil Erzan’ın Avukatı: Daha iradeli ve artık kendine de inanıyor

Aralarında iş insanları ve futbolcularında bulunduğu, binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Seçil Erzan’ın avukatından açıklama geldi. Erzan, “Daha iradeli ve artık kendine de inanıyor” dedi.

Spor dünyasından Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernanda Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan davasında yeni gelişme yaşandı.

TÜRKAY GÜMÜLCİNELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Yüksek gelir vaadiyle iş insanı ve futbolcularında aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırma suçlamasıyla yargılanan Seçil Erzan bir avukatla daha anlaştığı öğrenildi. Dava ’da Nazlı Nadide Karaaslan’ın yanı sıra Bülent Aybirdi’nin de bakacağı aktarıldı. Öte yandan Aybirdi’nin dava sürecinde ilk işi Erzan’ın kuzeni Tanıl Yılmaz, eşi Merve Yılmaz hakkında hakaret, yağma ve tehdit; Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir ile Türkay Gümülcineli hakkında ise tefecilik, hakaret ve tehdit iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulunmak olduğu bildirildi.

“HERKES HESAP VERECEK”

Türkay Gümülcineli hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve daha açtıklarını söyleyen Avukat Aybirdi, “Müvekkilimizin Bozcaada’daki evini sahte evrakla üstüne geçirdiği için ipoteğin iptali davası açtık. Bu isimler dışında elimizde yeterince somut delillere ulaştıkça, yeterli veriler toplandıkça diğer tefeciler hakkında da suç duyurularımızı yapacağız. Müvekkilimizin bu duruma gelmesine neden olan herkes hesap verecek” dedi.

“MÜVEKKİLİM BU İŞİN MAĞDURU”

Müvekili’nin suçsuz ve beraat etmesi gerektiğini belirten Aybirdi, “Öyle bir algı oluşturulmuş ki müvekkilim sanki tüm bunları kendisi yapmış. Ancak dosyayı aldığım ilk andan itibaren müvekkilime dediğim şey, suçun faili olmadığı. Dolandırıcılık olarak nitelendirilen bu suçun hangi şartlarda oluşacağını, nasıl işlenebileceğini Yargıtay tanımlamış. Yargıtay’da da müvekkilin üzerine atılı suçun işlenebilmesi için öncelikle özel kastın olması gerekiyor. Yani dolandırıcılık işlemini baştan kabul etmesi gerekiyor ve hareket ederken bu kasıtla yola çıkması gerekiyor. Biz de diyoruz ki bu kasıtla yola çıkmamış. Bu tefecilerin baskı ve şiddetle müvekkilimizin iradesini kırarak mecbur bırakmışlar. Müvekkilimiz kaçırılmış, evine gelinmiş, hakaretler edilmiş, zorla kolundaki saat alınmış, psikolojik zorbalık görmüş, masasının üzerine mermi konulmuş, annesiyle tehdit edilmiş” şeklinde konuştu.

Avukat Bülent Aybirdi, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bu dosyada devletin de ciddi bir kaybı söz konusu. Bu insanlar inanılmaz faiz gelirleri elde etmiş. Bu şekilde müvekkilimizden zorla, olmayan paraları tahsil eden bir dünya insan var. Burada Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da dosyaya dahil olmasını talep ettik. Müvekkilimin bir yıla yakın bir zamandır cezaevinde olması yeterince yıpratıcı bir süreç ancak eskiye göre daha güçlü ve inançlı. Öyle bir durum yaratılmıştı ki müvekkilim kendinden nefret eder hale gelmişti. Daha önceki duruşmalarda kendisine fırsat verilmemiş, sürekli ağlamış, biri bağırmış, diğeri hakaret etmiş. Bu suçun mağduru olduğunu inandıktan sonra kendisi de çabalamaya başladı. Daha iradeli ve artık kendisine inanıyor”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.