Seçim öncesi yeni zam mı geliyor? En düşük emekli maaşı 17 bin lira olabilir!

Seçim öncesi yeni zam mı geliyor? En düşük emekli maaşı 17 bin lira olabilir!

Miyonlarca emekli ek zamma kavuşmadan seçim öncesi yeni bir ek zam geleceği iddia edildi. Yazar Mehmet Çetigüleç en düşük emekli maaşının 14-17 bin TL arasına çıkarılacağını öne sürdü.

Zam oranları memur, SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 49.25 ile eşitlendi. En düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin TL'ye çıkarıldı. Ek zamlı maaşlar hesaplara yansımadan seçim öncesi kulisler yeniden hareketlendi. Yazar Mehmet Çetigüleç, emeklilerin bekletilerinin devam ettiğini vurgulayarak "Seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor" bilgisini aktardı.

Çetigüleç kaleme aldığı yazısında, "Emekli Yılı sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor" dedi.

14-17 BİN LİRA ARASINA ÇIKARILACAĞI KONUŞULUYOR

Çetigüleç yazısında kulis bilgilerini şu ifadelerle aktardı:

"Özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33'le sınırlı bırakılmayacağı, seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor. Zaten bu kadar ağır bir tablo içerisinde yer alan emeklileri 10 bin lira maaşla seçime götürmek hükümet için de çok akılcı bir strateji değil."

SEYYANEN ZAM YAPILABİLİR

Türkiye Emekliler Derneği uzmanı Namık Tan da zam oranını yüzde 49'a çıkarmakla beklentilerin bitmediğini belirterek, "Emekliler hiçbir dönem bu kadar yokluk çekmemişti. Seyyanen bir zam daha yapılabilir. Çünkü artık emeklilere verilen para maaş olmaktan çıktı, sosyal yardıma dönüştü" ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.