Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Seçime daha "çok" varken Ankara'nın durumu

Seçime daha "çok" varken Ankara'nın durumu

Herhangi bir değişiklik yapılmadığı durumda Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimler için yangına körükle gidildiği bir gerçek.
Öyle ki haber adreslerinde yazılan ve pek çok "tüzel" olarak nitelendirilen isimler çıktıkları televizyon kanallarında verdikleri söylemlerde seçime yönelik olarak "karışmayın Ankara bizde" havasıyla takılıyor olmuş. Bunlar (AK Parti ve CHP dışında)
İnsanın pardon diye sorası geliyor. Sormaktan önce düşünmeye davet ediyor. Biraz şaşırtıcı ama görünen köy kılavuz istemiyor.
(Tekrar hatırlatıyorum seçmen gözüyle) Ankara'nın AK Parti tarafından alınacağı bir kesin. Çünkü yıllardan beri farklı bir belediyecilik anlayışı görmeyen bir kesimin başka bir parti ile revizyona gideceği düşünülmüyor görüntüsü verilmiyor.
Şöyle örnek veriyim;
2014 Yerel seçimlerinde Ankara'da 12 bin 234 sandıkta oy kullanılmış AK Parti'nin oy oranı 44,9 olurken hemen ardından CHP ise 43,8 oranında oy elde ettiği görülüyor.
Yani demem şu ki; bu üst kısımda bahsettiğim "tüzel" insanlar 2014 seçimlerine bakarak kazanırız demesin. Ayrıca ilçe olarak belki yarışa alınabilirler ancak ihtimal durumu elbette düşündürücü.
Diğer yandan AK Parti ve CHP kadar seçim çalışmalarına yoğunlaşmamış bir kesimin binlerce üyesi olan bu partilerin seçimden emin olarak çıkacaklarını söylemeleri sadece beni güldürmüyor.
Daha seçimlere "çok" varken bu tarz söylemlerle beraber daha  5- 6 ay öncesinden biz kazanacağız diye yola çıkmak ne biliyim. Neye göre? Kime göre? Diye sorulara cevap verilerek açıklama yapılmasını doğuruyor.
2014 yılında olduğu gibi diğer partiler, AK Parti ve CHP arasında geçecek olan yarışın dışında yarışa mecbur kalacaklar. Çünkü oy çoğunluğu ve tepkiler buna yol açıyor...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR