Şehit Ata Göçmen asker olmak için neler yapmış neler…

Şehit Ata Göçmen asker olmak için neler yapmış neler…

3 Mayıs’ta görev yaptığı Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde yıldırım düşmesi sonucu yaralanarak tedavi altına alınan Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen, şehit oldu. Şehit Göçmen’in asker olma hikayesi ise yürekleri burktu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 3 Mayıs’ta görev yaptığı Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde yıldırım düşmesi sonucu yaralanarak tedavi altına alınan Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Haberi, Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi yayın organları duyururken, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Pençe operasyonu bölgesinde, 3 Mayıs 2024 tarihinde, yıldırım düşmesi sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P.Asb.Kd.Çvş. Ata GÖÇMEN, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.” Aslen Çorum Alacalı olan Ata Göçmen’in asker olma hikayesi ise yürekleri dağladı.

ata-gocmen-4.jpg

BİR DÖNEM UZAK KALDI

Ankara’daki lise eğitiminin ardından hayalini kurduğu askerlik için sınavları kazanan ve askeri okula giren Ata Göçmen’in, 15 Temmuz sonrası askeri okulların kapatılmasıyla birlikte askerlikle ilişiği kesildi. Askeri okul öğrencilerini mağdur etmek istemeyen devlet yöneticileri, Ata Göçmen’i üniversite diplomasıyla birlikte mezun etti.

ata-gocmen-3.jpg

ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANDI

Çocukluktan beri hayali olan askerlik ile ilişiği kesilen Şehit Ata Göçmen, Ankara’nın Keçiören ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladı. O dönemde askerliğe geri dönebilmeyi hayal eden Göçmen, bir taraftan da eğitim alarak üniversite sınavına hazırlanıyordu.

HAYALİNE GERİ DÖNDÜ

Haklı mücadelesini kazanarak peygamber ocağı olan askeriyeye geri dönen Şehit Ata Göçmen, almış olduğu eğitimin ardından Piyade Astsubay Çavuş olarak görev yapmaya başladı. İlk görev yeri olan İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nun ardından Kıbrıs’a giden Göçmen, Kıbrıs’tan da Irak’ın kuzeyine geçerek Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’ndeki görevine başlamıştı.

ata-gocmen-2.jpg

Uzun zamandır harekat bölgesinde olan Ata Göçmen, 3 Mayıs 2024 tarihinde talihsiz bir olay yaşayarak yaralandı. Hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılan Göçmen, her türlü müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

ata-gocmen.jpg

8 YIL ÖNCE YAPTIĞI PAYLAŞIM TEBESSÜM ETTİRDİ

Ata Göçmen’in sosyal medya hesaplarından 8 yıl önce yaptığı bir paylaşım ise yüzlerde tebessüm oluşturdu. Yıllar önce şehit olan bir Türk askerinin ailesi için ev talep edilen bir kampanyaya katılan Göçmen’in, sosyal medya hesabından o kampanyayı paylaştığı ve şehidin yakınlarına yardım istediği görüldü. O paylaşım yüzlerde tebessüm oluştururken, ‘O zaman başka bir şehide yardım istiyordu, şimdi kendi şehit oldu’ şeklinde yorumlandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.