Sıfır atık temiz Keçiören: Her mahalleye konteyner

Sıfır atık temiz Keçiören: Her mahalleye konteyner

Çevre dostu belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi ilçenin her mahallesine sıfır atık konteynerları koymaya devam ediyor. Proje ile amaç sıfır atık temiz Keçiören olarak açıklanıyor.

Gün geçtikçe artan nüfus ve tüketim ile çevresel atıklarda çoğalmaya başladı. Çevre dostu belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi ilçenin her mahallesine sıfır atık konteynerları koymaya devam ediyor. Proje ile amaç sıfır atık temiz Keçiören olarak açıklanıyor. Sıfır atık temiz çevre projeleri ile dikkat çeken Keçiören Belediyesi mahalle mahalle dönüşüm konteynerları koyarak daha temiz bir Keçiören’e ve dönüşümü sağlanmış atıklara ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca belediye dönüşüm konteynerlarının yanı sıra araçlarda evlerden dönüşüm malzemeleri topluyor.

kec.jpg

FARKLI YÖNTEMLER KULLANILIYOR

Belediye Keçiören genelinde hayata geçirdiği uygulama ile hanelerde oluşan ambalaj atıklarının toplanması işi farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Pilot bölgelerde anonslu araçlarla hane toplaması. Caddelerde bulunan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile toplama. Atık Toplama Merkezleri. Ekipmana ulaşamayan ve evde yeterince atık toplayan vatandaşların evlerinden alımı gibi yöntemler ile evsel atıklarla mücadeleye devam ediyor.

konteryar.jpg

PİLOT MAHALLER VAR

Keçiören’de Belediye konu ile ilgili, “4 farklı mahallemizde ambalaj atıkları hanelerden toplanmaktadır. Bir hafta boyunca evinde oluşan geri dönüştürülebilir atıkları kaynağında, evsel atıklardan ayrı bir poşette toplayan vatandaşlarımız toplama gününde anonslu araçların geçişiyle birlikte atıkları hane kapısına çıkartır ya da işe gitmeden önce apartman kapısı önüne bırakıp gider. Gün içerisinde atıklar alınır ve yeni toplama poşeti haneye teslim edilir. Uygulama halkımız tarafından takdir görmektedir ve her geçen gün katılım artmaktadır. Pilot mahalle sayısının da ilerleyen zamanda artırılması planlanmaktadır” açıklaması ile ilgilendirme yapıyor.

duldag.jpg

HER MALZEME DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Keçiören Belediyesi’nin çevre dostu belediyecilik anlayışı ile başlattığı çalışmalarda her atık dönüşüme giderek hem ekonomiye katkı sağlarken hem de doğaya zarar vermesi önleniyor. Evsel atıklardan, ilaca, kullanılmış yağlardan, pillere kadar birçok malzeme geri dönüşüme alınıyor. Keçiören’in hemen hemen her mahallesinde bulunan dönüşüm kutuları ile vatandaşlarında desteği ile yılda tonlarca malzeme geri dönüşüm kapsamı altında yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

Kaynak:Sefa Üstüner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.