Simit fiyatları için yeni karar: Zorunlu oldu

Simit fiyatları için yeni karar: Zorunlu oldu

Ekmeğin ardından simit fiyatları için de harekete geçildi. Simit fiyatına zam için Ticaret Bakanlığının onayı zorunlu hale geldi.

Simit fiyatları için yeni karar alındı. Ekmeğin ardından simit fiyat tarifelerinde de Ticaret Bakanlığın görüşünün alınması zorunlu hale getirildi.

BAKANLIĞIN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ

Yeni fiyat tarifesine bakanlığın olumsuz görüş vermesi halinde tarife geçerli olmayacak. Yeni tarife talebi, gerekçeleriyle birlikte Ticaret Bakanlığının görüşünün tekrar alınmasının ardından yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği şu şekilde;

“Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç onbeş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; onbeş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.