Sinan Oğan 28 Mayıs seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

Sinan Oğan 28 Mayıs seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

14 Mayıs seçimlerinin ardından kimi destekleyecekleri merak konusu olan ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklediklerini açıklayan Sinan Oğan, önemli açıklamalarda bulundu.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Antalya’da katıldığı teşkilat buluşmasında açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı programda konuşan Oğan, 28 Mayıs seçimlerinin ülkemiz için büyük önem taşıdığını belirtti.

DEVLET BAHÇELİ GÖNDERMESİ

Ortaya koydukları ilkelerinin Cumhur ittifakının ilkeleriyle daha çok örtüştüğünü gördüklerini kaydeden Oğan, "Bizim ilkelerin hayata geçirilmesinin Cumhur ittifakı ile gerçekleşebileceğini gördük. Önemli bir kısmı zaten yapılıyor. Benim de siyaset yaptığım MHP'nin de olduğu Sayın Bahçeli'nin de olduğu ittifakı seçmeyecektik de gidip HDP'nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik? Bizim aramızda şu veya bu sorunlar olabilir ama memleket, millet söz konusu olduğu zaman inşallah Türk milliyetçileri, Türk milleti birleşecektir ve 28 Mayıs'ta Türk milliyetçilerinin ne olduğunu elalem görecektir.

Bütün Türk milliyetçilerine, Atatürkçülere, bizimle beraber olan Sinan Oğan gönüllüleri başta olmak üzere Türkiye İttifakı Partisi, Ülkem Partisi, Vatan ve Hürriyet Partisi başta olmak üzere ki bu ittifakımızın içinde olan 3 parti Cumhurbaşkanımızı destekleme kararı almıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararımızın gereğini yapacağız, göreceksiniz" Şeklinde konuştu.

“KÜSÜRATLAR DEĞİL YÜKSEK FARKLA”

Küsüratla değil farkla kazanacaklarını belirten Oğan, "O gereğini yaptığımız zaman, küsuratlarla değil yüksek bir farkla o seçimi aldığımız zaman, inşallah Türkiye'nin dostlarını sevindireceğiz düşmanlarını ise kahredeceğiz" ifadelerini kullandı.

BELİRLEYİCİ UNSUR MİLLİYETÇİLER

HDP’nin Türk siyasetinde belirleyici unsur olmasını engellediklerini belirten Oğan, "Mustafa Kemal Atatürk'ün oturmuş olduğu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında oturacak kişinin üzerinde HDP gölgesi olmasın.' diye yola çıktık. Biz Cumhurbaşkanlığına aday olduğumuzda ortaya koyduğumuz adaylık gerekçelerimizin başında " dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.