Sınava girecek öğrenciler dikkat! YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı?

Sınava girecek öğrenciler dikkat! YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu gerçekleştirilecek. YKS sınav giriş belgesi siyah beyaz olur mu? YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı?

YKS sınav giriş belgesi siyah beyaz olur mu? YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı? Soruları milyonlarca kişinin katılım göstereceği adaylar tarafından merak ediliyor. Adaylar, ÖSYM tarafından belirlenen okullarda oturumlarına sınava giriş belgeleriyle birlikte katılım gösterecekler. Peki, ÖSYM sınav giriş belgesi renkli olmak zorunda mı? İşte cevabı…

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ OLMALI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmak isteyen adayların sınav giriş belgelerini renkli veya siyah beyaz olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. ÖSYM tarafından belirlenen bilgilerin dışında ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim veya işaret bulunmamasına dikkat edilmelidir. Sınav giriş belgesinde adayın fotoğrafı da bulunmalıdır ve fotoğrafın net bir şekilde görünmesi önemlidir. Sınav giriş belgesi kaybeden adaylar, internet üzerinden yeniden belge edinebilirler.

Sınavda adayın yanında bulunması gereken diğer belgeler ise TC Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaporttur. Sürücü belgesi veya mesleki kimlik kartları kabul edilmemektedir.
Adaylar, sınav öncesinde bu belgeleri hazırlayarak sınav merkezlerine gitmeli ve sınav giriş prosedürlerini takip etmelidirler.

ÖSYM'nin yayınladığı YKS kılavuzunda konuyla ilgili şu bilgiler yer alıyor;

“Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.”

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

YKS SINAVINDA ADAYIN YANINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER

-Sınav giriş belgesi
-TC. Kimlik kartı, geçerlilik süresi dolmamış pasaport
Sürücü belgesi veya mesleki kimlik kartları geçerli değildir!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.