Sincan Park hazır: 18 Mayıs'ta açılıyor

Sincan Park hazır: 18 Mayıs'ta açılıyor

Sincan’ın dev parkı açılış için gün sayıyor. 300 dönüm üzerine kurulan Sincan Park 18 Mayıs’ta resmen açılıyor.

Sincan Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sincan Park Projesi’nde sona gelindi. Sincan’ın dev parkı açılış için gün sayıyor. 300 dönüm üzerine kurulan Sincan Park 18 Mayıs’ta resmen açılıyor.

Yapımı tamamlanan parkta açılış öncesinde son düzenlemeler yapılıyor. Belediye çalışanları, Sincan Park içinde bulunan mesire alanının tamamlanmasıyla birlikte açılışa hazır hale geleceğini ifade etti. Açılış öncesinde de halka açık olan parka, vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi olduğu görülüyor. Sincanlılar ailecek parka gelerek piknik yapıyor, çocuklar ise içinde bulunan oyun alanlarında vakit geçiriyor. Kent merkezinden ulaşımı kolay olan Sincan Park, içinde bulundurduğu sistemler ile çevre dostu olması özelliğiyle de dikkat çekiyor.

18 Mayıs günü çocuklar için animasyon ve etkinliklerle başlayacak açılış programı akşam saatlerinde Manga grubunun vereceği konser ile devam edecek. Belediye yetkilileri, 300 bin metrekare alana sahip parkta açılış etkinliklerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da devam edeceğini belirtti.

park.jpg

HAZIRLIKLAR TAMAM

Yapımı tamamlanan Sincan Park’ta belediye işçileri, 18 Mayıs tarihindeki açılış için son rötuşları gerçekleştiriyor. 300 bin metre kare toplam alana ve 185 bin metrekare yeşil alana sahip olan park, belediye yetkililerinin ifadesine göre birkaç gün içerisinde açılışa hazır hale gelecek. Henüz hazır olmayan ve vatandaşların kullanımına açılmayan mesire alanının da birkaç gün içinde hazır olarak kullanıma açılacağı belirtildi.

park1.jpg

30 BİN KİŞİ KATILABİLECEK

18 Mayıs günü 8 bin metrekare alana sahip etkinlik alanında gerçekleşecek olan Manga konserine, 30 bin vatandaşın katılması bekleniyor. Açılış sonrasında farklı konserler, festivaller ve etkinlikler yapılarak değerlendirilecek olan etkinlik alanı, parkın hemen girişinde bulunmasıyla birlikte kolay ulaşım sağlanabiliyor.

VATANDAŞLARIN KULLANIMINA AÇIK
Henüz resmi açılışı yapılmamış olan Sincan Park, ziyaretçilerini kabul etmeye başladı. Parka yoğun ilgi gösteren Sincanlılar, çocuklarıyla birlikte yeşil alanlarda piknik yaparak keyifli vakit geçiriyor. Çocuklar ise kum zeminli oyun alanında kaydırak, salıncak gibi geleneksel oyuncakların yanı sıra zipline (ipte kayma) ve oyun parkuru ile eğleniyor.

park2.jpg

BİRÇOK TESİS BULUNUYOR

İçinde halı saha, basketbol, voleybol, tenis sahaları, fayton alanları, mesire alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları bulunduran Sincan Park’ta, mescit ve büfe gibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar kullanıma hazır bir şekilde açılışı bekliyor.

ULAŞIMI KOLAY

Kent merkezinden ulaşımı kolay olan parka özel araç ile gelmek isteyen vatandaşlar, Ankara-Ayaş yolunu takip ederek Yenikent girişinde bulunan Necip Fazıl Bulvarı'nı kullanmaları gerekmektedir. Toplu taşıma araçları ile ulaşmak isteyen kentliler ise Kızılay M1-2-3 metro hattında binip OSB-Törekent durağında inerek, Ankara-Ayaş yolundaki 50259 numaralı EGO durağına gelmelidir. Duraktan geçen 503, 504, 557 veya 577 numaralı EGO otobüslerini kullanan vatandaşlar parkın hemen yakınına kadar ulaşım sağlayabilir.

park3.jpg

ÇEVRE DOSTU

Olağanüstü bir durumda 1 milyon kişiyi aynı anda alabilecek kapasiteye sahip olan Sincan Park, çevre dostu enerji sistemleri ile de dikkat çekiyor. Su ihtiyacı yer altı kaynaklarından sağlanan parkın sulama sistemi, yağmur yağdığında otomatik olarak durarak su tasarrufu sağlıyor. Akıllı aydınlatma sistemini de bünyesinde bulunduran Sincan Park’ın ışıkları, akşamüzeri güçlü bir şekilde yanarken gece saatlerinde ise daha kısık yanarak enerji tasarrufu sağlıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.