Sincan Selçuklu Mahallesi’nde bozuk yol isyanı

Sincan Selçuklu Mahallesi’nde bozuk yol isyanı

Sincan Selçuklu Mahallesi’nde çıkan alt yapı sorunu nedeniyle kazılan ara sokakların yeniden asfaltlanmaması çevre sakinlerini mağdur ediyor. Çevre sakinlerinin gözü kulağı Sincan Belediyesi’nde. Bozuk sokakların biran önce asfaltlanması isteniyor. 

Başkent’in en hızlı büyüyen ilçelerinden Sincan’ın Selçuklu Mahallesi’nde kazılan ara sokakların yeniden asfaltlanmaması çevre sakinlerini mağdur ediyor. Çevre sakinlerinin gözü kulağı Sincan Belediyesi’nde. Toz topraktan geçilmeyen, araçların bile ilerlemekte zorlandığı bozuk sokakların biran önce asfaltlanması isteniyor.
Aylar önce Selçuklu Mahallesi’nin Güzergah Caddesi ile Bilen, Konser, Kilim gibi sokaklarında su patlaması sonucu alt yapı yenileme çalışması yapıldı. Çalışma kapsamında asfaltlar kazınıp, yollar kürünmüştü. Alt yapı çalışmasının tamamlanmasının üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen söz konusu yollarda bir türlü asfalt serim işlemi yapılmadı. 

Görüştüğümüz çevre sakinleri, yaz aylarının da etkisiyle sokakların tozdan geçilmediğini, özellikle yol kenarındaki binalar ile esnafların büyük mağduriyet yaşadığını söylüyor.

bozuk-yol,-selcuklu-mahallesi,-sincan,-asfalt,,,.jpg

Toz nedeniyle kapı pencere açamadıklarını söyleyen mahalleli, sokakta yürümekte bile zorlandıklarını belirtiyor.
Araç sahipleri de asfaltı kürünüp öylece kalmış olan sokaklarda araçlarının hasar gördüğünden yakınıyor. 
Bölge esnafı ise, sokaklarının bu şekilde olmasının işlerine olumsuz etki ettiğini kaydediyor.

GÖZLER SİNCAN BELEDİYESİ’NDE 

Bir vatandaş, konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’ni aradığını, ara sokakların ilçe belediyenin sorumluluğunda olduğunu söylediklerini, bunun üzerine Sincan Belediyesi’ni aradığını, yetkililerin “Bu sokaklar evet bizim sorumluluğumda. Ancak ASKİ çalışması yeni tamamlandı. Biraz daha süre istiyoruz. Hemen asfaltlayacağız” dediğini aktardı. Aynı vatandaş, bu görüşmesinin üzerinden haftalar geçtiğini ancak henüz bir çalışma başlatılmadığını vurguladı. 

Ramazan SAYGILI// İLKSAYFA- 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.