Sincan Selçuklu Mahallesi’nde asfalt için ASKİ bekleniyor

Sincan Selçuklu Mahallesi’nde asfalt için ASKİ bekleniyor

Sincan Selçuklu Mahallesi’nin Bilen, Konser ve Kilim sokaklarının asfaltlanması için ASKİ’den bilgi beklendiği bildirildi. 

Sincan Belediyesi yetkilileri, sözkonusu sokaklarda kanal çalışması yapan ASKİ’den “tamamlandı” bilgisi gelmediği için bölgeyi asfaltlayamadıklarını söyledi. ASKİ Sincan Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, bölgede kanal çalışmasının henüz tümüyle tamamlanmadığı bilgisini vermekle yetindi.  

Başkent’in en hızlı büyüyen ilçelerinden Sincan’ın Selçuklu Mahallesi’nin Bilen, Konser ve Kilim sokakları ile Güzergah Caddesi’nin asfaltlanması için ASKİ’den bilgi beklendiği bildirildi. 

Sincan Belediyesi yetkilileri, sözkonusu cadde ve sokaklarda kanal çalışması yapan ASKİ’den “tamamlandı” bilgisi gelmediği için bölgeyi asfaltlayamadıklarını söyledi. Yetkililer ayrıca, kanal çalışmasını Büyükşehir’in ihale ettiği taşeron bir şirketin yapmış olabileceğini, bu durumda asfaltı da bu firmanın atması gerektiğini kaydetti. 

Sincan Selçuklu Mahallesi’nde bozuk yol isyanı

ASKİ: ÇALIŞMALAR HENÜZ BİTMEDİ

Görüştüğümüz ASKİ Sincan Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, bölgede kanal çalışmasının henüz tümüyle tamamlanmadığı bilgisini vermekle yetindi.  

Büyükşehir’e bağlı ASKİ ekipleri yaklaşık 7-8 ay önce bölgede kanal çalışması yapmıştı. Çalışma kapsamında yollar kazılmış, asfalt büyük  oranda kalkmıştı. Gözle görünen çalışmaların üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen sokaklara asfalt dökülmemesi çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Görüştüğümüz mahalleli, yaz aylarının da etkisiyle sokakların tozdan geçilmediğini, özellikle yol kenarındaki binalar ile esnafların büyük mağduriyet yaşadığını söylüyor. 

MAHALLELİ ÇÖZÜM İSTİYOR

Toz nedeniyle kapı pencere açamadıklarını sbelirten mahalleli, sokakta yürümekte bile zorlandıklarını vurguluyor. Araç sahipleri de asfaltı kürünüp öylece kalmış olan sokaklarda araçlarının hasar gördüğünden yakınıyor. Bölge esnafı ise, sokaklarının bu şekilde olmasının işlerine olumsuz etki ettiğini kaydediyor. Mahalleli biran önce çalışmaların tamamlanmasını ve yollarının asfaltlanmasını istiyor. Asfalt atma sorumluluğunun Büyükşehir’de mi, çalışmayı yapan özel firmada mı yoksa ilçe belediyede mi olduğuyla ilgilenmeyen vatandaş, “Yapılsın da kim yapıyorsa yapsın” diyor. 

Yusuf SAĞLAM/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.