Şoförüne şantaj davası açtı: Evine gizlice girmiş

Şoförüne şantaj davası açtı: Evine gizlice girmiş

Hudson Enstitüsü Avrasya Politikaları eski Başkanı Zeyno Baran Bryza, evine gizlice girerek uygunsuz görüntüleri ile şantaj yapan şoförü Mevlüt Y.’den davacı oldu.

ABD Washington merkezli Hudson Enstitüsü’nde Avrasya Politikaları başkanlığı yapan Zeyno Baran Bryza, çarpıcı iddialarda bulundu.

İddialara göre şantaj olayıyla karşı karşıya kalan Zeyno Baran Bryza, şoförü Mevlüt Y. tarafından gizlice çekilen uygunsuz görüntüler içeren bir videoyla tehdit edildi. Mevlüt Y., videonun silinmesi karşılığında Bryza'dan 300 bin dolar isteyerek şantajda bulundu. Bryza, şoförünün mesajlarına cevap vermemesi üzerine sinirlenen Mevlüt Y.'nin izinsiz şekilde evine girmesi üzerine durumu polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Bryza'nın avukatları, Mevlüt Y.'nin amacının sadece para almak olmadığını, aynı zamanda cinsel dokunulmazlığına yönelik bir suç işlemek istediğini belirterek şantaj, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından soruşturma başlatılmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

manset-1.jpg

ŞANTAJ YAPARAK PARA İSTEDİ

Zeyno Baran Bryza'nın şoförü Mevlüt Y., mesaj göndererek özel hayatına ilişkin uygunsuz görüntüler içeren bir videoyu silmesi karşılığında 300 bin dolar isteyip şantajda bulundu. Bryza, şoförünün mesajlarına cevap vermemesi üzerine sinirlenen Mevlüt Y.'nin izinsiz şekilde Göktürk'teki konutuna girmesiyle büyük endişe yaşadı. Güvenliği sağlamak için sitenin güvenliğine haber veren Bryza, daha sonra polis merkezine giderek Mevlüt Y.'den şikayetçi oldu.

farketmezz.jpg

AMAÇ SADECE PARA DEĞİL

Bryza'nın avukatları, suç duyurusu dilekçesinde Mevlüt Y.'nin amacının sadece para almak olmadığını, aynı zamanda gece vakti yalnız olduğunu bildiği bir kadının evine giderek özellikle ona şantaj yaparak elinde tuttuğu bir malzemeyle görüşmek istemesinin, müvekkilinin cinsel dokunulmazlığına yönelik bir suç işleme şekli olduğunu belirtti. Avukatlar, Mevlüt Y. hakkında şantaj, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından soruşturma başlatılmasını ve cezalandırılmasını talep etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.