Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Sokak hayvanlarına duyarsız kalmayalım

Sokak hayvanlarına duyarsız kalmayalım

Bir kap su ve bir kap yemek ile yaşamlarını sürdürebilmeleri için sokak hayvanlarına destek olabileceğimizi unutmayalım. Okuyucularımdan gelen istekler üzerine kaleme aldığım bugünkü yazımda sizlere sokak hayvanları ve bakıma muhtaç barınaklar hakkında birkaç örnekleri paylaşacağım.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Türkiye'de ki çirkin bakış açısından biri olan, çocuk bakamıyorlar hayvan besliyorlar muhabbeti yapılmamalı. İçin içerisinde mağduriyet ve vicdan varsa bunun ayıplanacak hiçbir yeri aranmamalı diye düşünüyorum.
Bunun haricinde; ayaklarından bağlanılan köpekleri, çuvallara konulan kedileri sürgüne götürülür gibi götürülüp bir dereye bırakılması gördüğüm ve duyduğum en saçma acınası gerçekler arasında yer almakta.
Bunu yapanların hafif cezalar almasına anlam veremezken, adaletin  yerini bulmadığı kanaatinde olduğumu belirtmek isterim. Ankara'da yaşıyorum ve bakkala giderken, gezerken birçok sokak hayvanının hırpalanmış ve zedelenmiş bir halde hareket etmekte zorlandığını görüyorum. Ne kadar yürek burkan görüntü karşısında kalsam bile vicdan sahibi insanların bu çağrıma duyarsız kalmamasını istiyorum.
İmkanı olan kardeşlerimin, abilerimin en az 1 sokak hayvanının karnını doyurması ve ona günlük dozda ihtiyacını sağlamasını istiyorum. Bu sebeple; sonlarının bir rögar kapağı altı veya dere kenarı olmaması için verilecek tüm çabaların en üst seviyede olmasın rica ediyorum.
Allah'ın yarattığı varlığın canlı olduğunu bildikten sonra hayvan beslemenin irdelenmesini ve dış etkenler tarafından sert şekilde eleştirilmesi yerinde değil ve son derece üzücü olduğunu belirtmek isterim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR