Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna moto kuryelerden tepki: "Bu kuryenin canı 27.300 TL"

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna moto kuryelerden tepki: "Bu kuryenin canı 27.300 TL"

İstanbul’un Fatih İlçesinde meydana gelen kazada motorlu kurye Yunus Emre Göçer’in hayatını kaybetmesine sebep olan olayın ardından verilen karar tepki çekti. Motorlu kuryeler tepkilerini motorlarının arkasına yazdığı yazı ile ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’un Fatih ilçesinde meydana gelen olayda Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu, moto kurye Yunus Emre Göçer’in hâkimiyetinde olan motosiklete çarpmıştı. Olaydan hemen sonra yurtdışına çıkış yapan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud yargılanmak üzere Türkiye’ye geri dönmüş ve ardından yurtdışı çıkış yasağı konmuştu. Devam eden yargı sürecinde kararın çıkması ile birlikte moto kuryeler karara olan tepkilerini motosikletlerinin arkasına ‘’Bu kuryenin canı 27.300 TL’’ yazarak gösterdi.

kurye2.jpg

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebebiyet veren kazada bulunan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mahmud yargılanma sürecinin bitmesiyle birlikte taksirle adam öldürme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahmud’un 2 yıl 6 aylık hapis cezası daha sonra adli para cezasına çevrilmişti. İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi alınan bu kararın Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mahmud"un kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlık göz önünde bulundurularak alındığını açıklamıştı. Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer, bilirkişi raporunda asli kusurlu olduğu belirlenen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkındaki şikâyetini soruşturma aşamasında geri çekmişti.

tunc.jpg

BAKAN TUNÇ’UN KARAR AÇIKLAMASI

Kabine toplantısının ardından konu ile ilgili gazetecilere konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Somali Cumhurbaşkanının oğlu asli kusurlu, diğeri tali kusurlu adli tıp raporuna göre. Şikâyetçi de şikâyetinden vazgeçti. Verilen hapis cezasının paraya çevrilmesi herhalde eleştiriliyor. Tabi bu mahkemenin takdiri, taksirle işlenen bir suç. Diğer yandan şikâyetçinin de vazgeçmiş olması nedeniyle böyle bir sonuç çıktı ortaya. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından mahkemenin verdiği karar bu yönde oldu" ifadelerini kullanmıştı.

kurye.jpg

MOTORLU KURYELERDEN TEPKİ

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mahmud’un aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezası 'iyi hal' indirimi uygulanması ile birlikte, 27 bin 300 TL adli para cezasına çevrildi. Mahmud’un ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Açıklanan bu cezanın ardından moto kuryeler motosikletlerinin arkasına "Bu Kuryenin Canı 27.300 TL" yazısını asarak söz konusu karara tepki gösterdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.