Sonu Kızıl Goncalar’a benzeyecek: İnci Taneleri hakkında bir suç duyurusu daha

Sonu Kızıl Goncalar’a benzeyecek: İnci Taneleri hakkında bir suç duyurusu daha

İnci Taneleri dizisi hakkında RTÜK’e suç duyurusunda bulunan Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celalettin Gül gazeteilksayfa.com’a konuştu. Gül, dizinin bu şekilde devam etmesi durumunda Kanal D’nin önüne giderek protesto gerçekleştireceklerini kaydetti.

Mil Diyanet Sendikası İnci Taneleri dizisindeki pavyon sahnelerini eleştirerek RTÜK'e başvuruda bulundu.

Sendikanın resmi X hesabından yapılan açıklamada, "Kanal D’de yayınlanan İnci Taneleri dizisi, müstehcen pavyon sahneleri ile büyük tepki çekti. Dizideki pavyon sahneleri ve danslar 'Sizde hiç utanma yok mu' dedirtti. Dizinin yayından kaldırılması için harekete geçtik ve RTÜK'e başvuruda bulunduk" denildi.

2-003.jpg

“GEREKİRSE PROTESTO EDECEĞİZ”

Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celalettin Gül konuyla ilgili gazeteilksayfa.com’a konuştu. Manevi tahribatın tehlikeli boyutlara ulaştığını kaydeden Gül, "Biz daha önce Kızılcık Şerbeti dizisini Show TV önünde protesto etmiştik. Daha sonra Kızıl Goncalar dizisini FOX TV önünde protesto ettik. Eğer bu şekilde devam ederse İnci Taneleri adlı yapımı da kanalın önünde protesto edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1-005.jpg

RTÜK HAREKETE GEÇEBİLİR

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Başkanı Şerafettin Demir de daha önce yaptığı açıklamada, dizideki pavyon dansının genç kızlara kötü örnek olduğunu ifade ederek RTÜK'e başvurduklarını belirtmişti.

Hazar Ergüçlü'nün Dilber karakterini merkeze alan sahneler sosyal medyada izlenme rekorları kırdı. Ancak dizi, pavyon sahneleri nedeniyle eleştirilerin odağında. Şenol Sönmez'in yönetmenliğini üstlendiği yapım reytinglerde zirveye yerleşse de ciddi bir ceza alabileceği konuşuluyor.

FOX TV’de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi, geçtiğimiz haftalarda RTÜK tarafından yayın durdurma cezası almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.