Sorumsuzluğun böylesi! Antalya teleferik faciasında flaş gelişme

Sorumsuzluğun böylesi! Antalya teleferik faciasında flaş gelişme

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi ise yaralanmıştı. Kazadan sonra ortaya çıkan gelişmeler şoke etti. Kaza anında tesis amirinin alkollü çıktığı öğrenildi.

Antalya’daki ihmaller zinciri için hazırlanan iddianamede, teleferikten sorumlu amir Serkan Y’nin kaza sırasında alkollü olduğu belirtildi.

FECİ KAZA

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi. Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığının helikopteriyle yapıldı.

AMİR ALKOLLÜ ÇIKTI

1 kişinin hayatını kaybettiği korkunç olayda şüpheliler, Mega Tower şirketinin yüklendiği ağır bakımın aceleye getirildiği ve işin bazı bölümlerinin seçim sonrasına bırakıldığı belirtildi. Tesis amiri Serkan Y’nin de olay sırasında alkollü olduğu belirlendi. Serkan Y’nin arıza vermesine rağmen sistemin çalıştırılması için emir verdiği ve kazanın yaşandığı ortaya çıktı.

"ÇALIŞANLAR EĞİTİMSİZ"

Edinilen bilgilere göre teleferik bakımının seçimlerden sonra yapılacağı öğrenildi. Ayrıca, bazı çalışanlar eğitimsiz oldukları yönünde ifadeler var. Teknik bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden çalışanlar, işe alımda sertifika ya da diploma şartı aranmadığı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.