Süper Kupa finali öncesi terör alarmı

Süper Kupa finali öncesi terör alarmı

Şanlıurfa'da oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali öncesinde terör örgütü PKK alarmı verildi. Emniyet gerekli bütün önlemleri aldı.

Son dönemde özellikle Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın bazı ülkelerinde PKK'nin yaptığı eylemler can sıkıcı boyutlara ulaştı. Terör örgütü üyeleri kah Türklere saldırıyor, kah havalimanlarında olay çıkarıyor.

DEVLET ÖNLEMLERİ ALDI

Tüm bu gelişmelerin ışığında Şanlıurfa Valiliği 7 Nisan'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe, Süper Kupa finali için bir genelge yayınladı.

* Valilik kararıyla kentte 2-6 Nisan tarihleri arasında kentteki gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandı.

* Valilik tarafından yapılan açıklamada toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri veya broşür dağıtma eylemlerinin yasaklandığı aktarıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ EYLEM HAZIRLIĞINDA OLABİLİR

Valiliğin yayınladığı genelgenin PKK'nın eylem planları içine Galatasaray-Fenerbahçe maçını aldığı iddialarını gündeme getirdi.

Maç için diğer şehirlerden Şanlıurfa'ya gelecek olan Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının ortamı gerebilecek bir eylem yüzünden şiddet eylemlerine dahil olabileceği ile ilgili iddialar bir süredir vardı.

TERÖR DESTEKÇİLERİ İLE VATANSEVERLER KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR

PKK yandaşı bir eylem olması durumunda iki takımın milliyetçi taraftarlarının bunlara karşı birlik olabilecekleri ve şehirde bazı istenmeyen olayların olabileceği dedikoduları dolaşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.