Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Taraf belli etmemek de güzeldir

Taraf belli etmemek de güzeldir

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala hepimiz bu heyecana ortak oluyoruz.
Türkü, Kürdü, Alevisi, Sunnisi, Çerkezi, Lazı ve daha nicesi ile adım, adım bir ülkenin kaderini değiştirecek oyları kullanmak adına sandığa gideceğiz.
Bir oyun bile kıymetli olduğu seçimlerde sadece sandık başında taraf belirtmek güzeldir çünkü burası Türkiye.
Bakın ben ne Almanya'da ne Dubai'de veyahut herhangi bir yabancı ülkede yaşayıp kendi ülkemi seçim konusunda kötüleyecek değilim.
Ancak seçim yüzünden birbirini kesenler, doğrayanlar görünen köy kılavuz istemiyor.
Buna iktidar partisinin lafları veya muhalefetin açıklamalarını eklersek sanırım hemen, hemen ne demek istediğim az biraz göz önüne çıkacak.
Bakın en yakın dostunuz bile olsa seçim yüzünden kendi partisini anlattığı zaman siz başka bir tercih yapacaksanız bu zorunuza gider.
Bu sefer sizin yapacağınız açıklamalar onun zoruna gider ve kızgın yağda sıçrar gibi birbirinize ateş püskürürsünüz.
Bu bize yakışmaz ki biz dostluğun, sadakatin, güzelliğin en güzel yakıştığı ülkeler arasında yer almaktayız.
Ben size taraf tutmayın demiyorum. Ancak seçim yüzünden farklı açıklamalar yapacak ve birbirine düşman kesilecek tarzda ifadeler kullanacak şekilde taraf belirtilmesinin sizlerin oyları adına değmeyeceğini ifade ediyorum.
En kötü örnek olarak Şanlıurfa'da yaşanan olayı verebilirim.
Bir avuç insan bir hiç uğruna birkaç güruh yüzünden hayatını kaybetti. Verilen onca çaba, onca mücadele sadece bir tabut içerisinde yerin altına konuldu.
Şöyle düşünün bu ne demek istiyor diye.
Bakın ben sosyal medyadan propaganda yapın veya yapmayın demiyorum. Sadece bildiğini okuyan her kesimin seçim tavasının sıcaklığı üzerine yağ dökeceği için ortalığı kızıştıracağını ve bunun Türkiye seçim demokrasisi adına uygun olmayacağını belirtiyorum.
Çünkü herkese göre bazıları FETÖ'cü kimisi var Kürt olarak nitelendirilirken PkK'lı oldu ancak her Kürt kardeşimizin PKK'lı olmadığını unuttular ve boşu, boşuna çirkin bir yakıştırma yaptılar.
Sadece bunlar değil bu ve bunun pek çok benzetme daha var ve bunların seçimler üzerinden farklı anlatım biçimleri ile saçma bir siyasi anlatım ile bütünleşmesi uygun değil.
Çünkü hiçbir oy canınız kadar değerli değil, seçimde sandık başında tarafınızı belirtin en azından sosyal medyanın cahil insanlarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR