Tarih sanatla buluşacak: Tünel Sanat Merkezi yarın açılıyor

Tarih sanatla buluşacak: Tünel Sanat Merkezi yarın açılıyor

Mamak Şafaktepe’de tarihi Osmanlı devleti’nin son dönemine kadar uzanan dekovil hattı sanat merkezine dönüştürüldü. Tünel Sanat Merkezi’nin yarın saat 11’de açılışı gerçekleşecek.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin 174 Prestij Projesinden biri olan 165 metre uzunluk ve 8 metre genişliğe sahip Tünel Sanat Merkezi’nin yarın saat 11’de açılış töreni gerçekleşecek.

1-001.jpg

TARİH SANATLA BULUŞTU

Mamak Şafaktepe Mahallesi Uzgörenler Sokak’ta tarihi dekovil hattı(dar demiryolu hattı) Tünel Sanat Merkezi olarak faaliyete geçiyor. Mamak Belediyesi tarafından yapılan duyuruda “Sizin için düşündük, yeniden tasarladık. Tarihi sanatla buluşturduk. Tarihte dekovil hattı olarak kullanılan tüneli, Tünel Sanat Merkezi'ne dönüştürdük...Vizyon projemizin açılışına sizleri de bekleriz” ifadelerine yer verildi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin 174 Prestij Projesinden biri olan 165 metre uzunluğa ve 8 metre genişliğe sahip Tünel Sanat Merkezi’nin açılış töreninin yarın saat 11’de gerçekleşeceği bildirildi.

2-004.jpg

TARİHİ 1915’E UZANIYOR

Tünel için mahalle sakinleri tarafından verilen bilgilere göre; Şafaktepe Mahallesi’ndeki 1915-1917 yılları arasında yapıldığı ve “Demirlibahçe Tüneli” olarak bilindiği söyleniyor. Tarihi dekovil hattının yıllar içinde araba yolu, soğuk hava deposu ve Körfez Savaşı esnasında ise sığınak olarak kullanıldığı, demiryolu hattının güzergahının eskiden farklı olduğu, 1940’lı yıllara kadar demiryolunun Cebeci İstasyonu’ndan itibaren şimdiki güzergâhına göre daha güney ve yukarıdan geçtiği ve trenlerin bu tünele girdiği ifade ediliyor.

manss.jpg

ALTLI ÜSTLÜ SANAT YERİ

Tünel Sanat Merkezi ile birlikte Şafaktepe Mahallesi Mamak’ta kültür sanat şöleni yaşatacak. Altında Tünel Sanat Merkezi üstünde Şafaktepe Konağı olan yer, Mamak’ta kültür, sanat ve gelenek-görenekleri bir araya getiriyor. Şafaktepe Konağı’nın alt katında salon organizasyonlara ev sahipliği yapıyor, üst katlarda ise örgü bebek, tığ şiş, dikiş, giyim kursları düzenleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.