Tavuk eti fiyatları 5 ayda 3 kat arttı: Zammın nedeni 'Arz'mış

Tavuk eti fiyatları 5 ayda 3 kat arttı: Zammın nedeni 'Arz'mış

Tavuk eti fiyatlarının 5 ayda 3 kat artmasının ardından Ticaret Bakanlığı ihracat kısıtlaması getirdi. Uzmanlar, fiyat artışın nedenini açıkladı.

Beyaz et fiyatlarındaki artış Ticaret Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık, fiyatları kontrol altına almak için ihracat kısıtlaması getirdi. Tavuk eti fiyatlarının son 5 ayda yüzde 200 artmasının nedenini ise uzmanlar açıkladı.

"PİYASADA BEYAZ ET YOK"

Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, Milliyet gazetesine verdiği röportajda "Tavuk etindeki fiyat yükselişinin ana nedenlerinden biri vatandaşın talep ettiği kadar beyaz etin piyasada olmamasıdır. Piyasada beyaz et yeteri kadar yok. Bunu ana nedeni aslında tavuk etinde bir arz kısıntısının olmasıdır" dedi.

Geçtiğimiz dönemde 80-100 TL bandında satılan kanat fiyatları, arz kısıntısı yaşanmasının ardından 230 TL'ye kadar yükseldi.

İHRACAT KISITLAMASI GETİRİLDİ

Ticaret Bakanlığı, beyaz ete ihracat kısıtlaması getirdi. Düzenlemeyle birlikte bütün ve parça dahil olmak üzere tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar aylık bazda azami 10 bin ton toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırıldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.