TBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı: "Scooterler için şikayetler zamanla azalır”

TBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı: "Scooterler için şikayetler zamanla azalır”

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, şehir trafiğinde artan ve eleştiri konusu olan scooterler hakkında “Kullanım kültürü arttıkça şikayetler de seviyeli olarak azalmış olacak” dedi.

Gelişen şehir hayatı ve kalabalıklaşan nüfus özellikle şehir içi toplu taşımada farklı yöntemlerin denenmesine neden oluyor. Son birkaç yıldır hayatımıza giren ve kimi kesimlerin şikayetçi olduğu scooterler da bu araçların başında geliyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, her geçen yıl şehir trafiğinde artan ve kimilerince eleştirilen scooterler hakkında bilgi verdi. Baraçlı, “Kullanım kültürü artınca da şikayetlerde seviyeli olarak azalmış olacak. Ulaştırma Bakanlığımız aktif şekilde çalışıyor” dedi. Baraçlı ayrıca, “Bizler konu hakkında belediyeleri takip ederek gelen şikayetler doğrultusunda Bakanlıkla iletişim halindeyiz” ifadelerini kullandı.

scketj.jpg

ZAMANLA ŞİKAYETLER AZALACAK

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, “Scooterler şehirlerde toplu taşımayı kolaylaştırmak için önemli araçlardan bir tanesi olarak hayatımıza girdi. O yüzden Ulaştırma Bakanlığımızda bu araçları şehirlerde daha etkin kullanılmasını sağlayacak yönetmelikler geliştirdi. Önümüzdeki süreçlerde hem bunların kullanım kültürü arttırılmış olacak. Kullanım kültürü artınca da şikayetlerde seviyeli olarak azalmış olacak. Ulaştırma Bakanlığımız bu çerçevede aktif çalışıyor. Bizlerde belediyeleri takip ederek gelen şikayetler doğrultusunda Bakanlıkla iletişim halindeyiz” ifadelerini kullandı.

xcooe.jpg

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Baraçlı, “Bu araçların park yerleri ve kullanımın düzenlemeleri ile ilgili bir genelge çalışması Ulaştırma Bakanlığınca hazırlanmıştı. Gelen şikayetler ve talepler konusunda sürekli güncellenen bir süreç var. Yerel yönetimler olarak bisiklet kullanımını artırmak ile ilgili bisiklet yolları projeleri var. Bu çalışmalara da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destek veriyor. Bisiklet ve scooter kullanım yolları artırılırken yaya ve motorlu araçlarında bu araçlara temkinli olmalılardır. Toplu ulaşım bir kültürdür. Bu kültür sağlandığında memnuniyet artıyor. Bizler geleceğin şehirlerini oluşturma gayretiyle belediyeler olarak ilgili bütün kurumlarla toplu ulaşım kültürünü sağlamak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Faruk Gökyurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.