Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Telefonuma dokunma

Telefonuma dokunma

İşlerim gereği Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde satış departman görevlisi olarak çalışıyorum. Vazifemiz nedeniyle yüzlerce çocuk görüyor ve onları gelişim ve yaşam standartlarıyla alakalı olarak emin fikirler verebiliyorum.
Avm içerisinde bebek arabasında, anne veya babasının elinden tutarak yürümekte olan çocuklar görüyorum ve üzülüyorum neden mi? Hepsinin ellerinde telefonlar var ve henüz çocukluğun en kıymetli olduğu zamanlarda deyim yerindeyse "el icadı" teknoloji makineleri yüzünden gelişim çağlarının tehlikeye atıyorlar.
Annelerin babaların çocukları sakinleştirmek için ellerine telefon verdiği çizgi film izlesin sakinleşir düşüncesiyle bu yolda ilerlediğini görünce hallerine üzülüyorum. Avm içerisinde bir bebek arabasına yaklaşıp çocuğun elinde ki telefonu almaya kalktığımda çocuğun verdiği tepki telefonuma dokunma oldu. Ayrıca annesinin gözünün içine baktığımda ağzından çıkan söz "sakinleştiremiyoruz" oldu...
Aman anne babalar; çocuğumuz gerici kalmasın teknoloji öğrensin diyorsunuz ama onları ufacık yaşta sosyal medya ve türevlerine alıştırmaktan dolayı pişman olacağınızı unutmayın. Çocuk anne ve babasından ne görürse aynısını uygular unutmayın...

VARSA YOKSA ARDA TURAN DEDİLER

Ampute Milli Futbol Takımımızın Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'na katılımı ve finalinde İngiltere'yi 2-1'lik skorla devirmesi geceye damga vurdu. Bu şampiyona ile gerek sosyal medya ve gerekse televizyon kanallarının hemen, hemen çoğunda Arda Turan olsaydı olmazdık gibisinden lakayıt cümleler yer aldığı görüldü. Ben bu duruma üzülüyorum. 11 kişilik Milli takımın başarısızlığını sadece 1 kişiye yüklenmesi saçma ve Arda Turan Bey'in bu ve bunun gibi yaygaralar hakkında medya önüne çıkıp en net açıklamasını Türkiye Cumhuriyetine karşı yapmadığı için kınıyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR