Şule Erciyas

Şule Erciyas

Temiz ve helal olan rızıkları aramak

Temiz ve helal olan rızıkları aramak

Bizlere rızkı veren Cenabı Allah’tır. İnsanlar yaşantılarında geçim sıkıntısına düşüp kendi kendilerini yıpratıp duruyorlar. Ancak bilmelidirler ki rızkın sadece ve sadece Allah’tan geldiğini, insanların kimsenin kimseye bir şey yapmayacağını bilmeli Allah’a çok şükür de bulunmalıyız. 

Cenabı Allah bizlere birçok sayısız nimetleri vermiş bizlerden sadece Cenabı Allah’a hakiki anlamda kul olmamızı emretmiştir. Kuran’ı Kerimde çok şükredenlerin Allah’ın sevdiği kul olacağı emrediliyor. Bizler de çok şükür eden kullardan olmalıyız. 

Yaşantımızda sadece temiz ve helal olan rızıkları aramalıyız. Aç kalma korkusuyla haram ve helal olmayan şeylere yönelmeliyiz. İnsanlık vazifemizi yerine getirirsek toplumda yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi kimselere kendi isteğimizle yardımda bulunursak bu dünya daha güzel yaşanır hale gelecektir. 

Kuranı Kerimde fakirleri kollayıp gözetiniz aranızdaki zayıflar sayesinde Allah’tan yardım görüp ve rızıklandığınızdan şüpheniz olmasın. Her canlının rızkı Allah’u Teâlâ tarafından verileceği bildirilmiştir. 

Hz Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir defasında şöyle buyurmuştur. Allah’u Teâlâ temizdir, sadece temiz olanları kabul eder. Allah (C.C) Peygamberine neyi emretti ise müminlere de onu emretmiştir. 

Cenabı Hak peygamberlere Ey iman edenler Temiz ve Helal olan şeylerden yiyin, iyi ve faydalı işler yapın buyurmuştur. Peygamber Efendimiz (S.A.V) Haram yiyenin duasının kabul olmayacağını bildirmiştir. Biz müminler ahiret rızkını toplayalım. Allah’ın rahmetine güvenelim. Allah’ın cehennem azabından şiddetinden korkmalıyız. 
Rızık için endişe etmemeliyiz. Allah’ın sevdiği Rabbimizin rızasına mazhar olan kulundan olmalıyız. Dünya nimetlerine bol şükür, tefekkür etmeliyiz. Yolumuzu Peygamber Efendimizin yolunda bulunanlardan olmalıyız. Her daim şükür eden kul olabilmek dileği ile Selam ve Dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR