TESK’ten uyarı: Yerli turistler için fiyatları aşağı çekin

TESK’ten uyarı: Yerli turistler için fiyatları aşağı çekin

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, otel fiyatlarındaki abartıya dikkat çekerek yerli turistin yurt içinde tatil yapabilmesi için koşulların kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, otel fiyatlarındaki abartıya dikkat çekerek yerli turistin yurt içinde tatil yapabilmesi için koşulların kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Tatil süresince yüksek konaklama fiyatları nedeniyle yerli turistin yurtdışına yöneldiğini belirten Palandöken, bu durumun Türkiye'nin döviz girdisini azalttığını ifade etti.

Palandöken 2023 yılında Türkiye'yi 56.7 milyon turistin tercih ettiğini ve turizm gelirinin 54,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, ülkenin turizm potansiyelinin daha da artırılması gerektiğini dile getirdi. Son dönemde yüksek döviz kurlarıyla birlikte yerli turistin yurtdışına çıkışlarının arttığını belirten Palandöken, bunun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

1-005.jpg

TURİZM 12 AYA YAYILMALI

Turizmin mevsimsellikten kurtarılması ve yılın 12 ayı canlı tutulması gerektiğini ifade eden Palandöken, sağlık turizmi, gastronomi turizmi ve kültür turizmi gibi alanlara odaklanılması gerektiğini söyledi. Ayrıca yerli ürünlerin ve yöresel ürünlerin tanıtımının yapılması ve turistlere Türk misafirperverliğinin hissettirilmesi gerektiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı havaalanı, otogar ve otel gibi kalabalık noktalarda Türkiye'nin doğal güzelliklerinin, yöresel ürünlerinin ve yerli üretimlerinin tanıtımını içeren broşürlerin dağıtılmasının zorunlu olması gerektiğini vurguladı. Bu sayede Türkiye'nin turizm potansiyelinin daha etkin bir şekilde tanıtılabileceğini ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.