TGSD Başkanı Ramazan Kaya: Nitelik peşindeyiz, destek artmalı

TGSD Başkanı Ramazan Kaya: Nitelik peşindeyiz, destek artmalı

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, sektörde son 25 yılda değişen işçi maliyetlerine odaklanmaya çalıştıklarını belirterek, “Adet değil değer ve nitelik peşinde koşuyoruz. İkinci altı ayda yüzde 3-5 istihdam artışı olabilir” dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya hazır giyim sektöründe yaşanan son gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada hazır giyim firmalarının destek beklediğini vurguladı. Sektördeki küçülmeye işaret eden Ramazan Kaya, “Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bazı dönemlerde devlet bazı sektörlere el atmalı” dedi.

hazirgiyim.jpg

SGK DESTEĞİ ARTMALI

TGSD Başkanı Ramazan Kaya, “Çok ciddi kârsızlık içindeyiz. Sektör para kazanamıyor. Yatırım anlamında pozitif bir durum değil. Kârsızlık sürdürülebilir değil. Otoriteden beklentilerimiz var. Bazı sektörler geçiş döneminde, otoritenin el atması gerekiyor. Öncelikli beklentimiz, orta vadeli kredi temini. Firmalar orta vadeli krediler ile 4-5 yıllık dönüşüm sürecini finanse edebilir. Bu kredilerin de ilk 18 ayı geri ödemesiz, uygun TL faizler ile kullandırılmasını bekliyoruz. Firmalarımızın geçmişten gelen kredi borçları var. Özellikle Eximbank borçlarının önümüzdeki 3 ile 5 yıla TL bazlı olarak yayılmasını talep ediyoruz. Diğer acil taleplerimiz ise ihracata özel kur uygulamasına geçilmesi (ilave yüzde 5) ve iş gücü maliyetleri üzerindeki SGK yükünün azaltılması için 750 TL olan devlet desteğinin 1.500 TL’ye çıkarılması” diye konuştu.

ramazankaya.jpg

NİTELİK PEŞİNDEYİZ

Dünyada değişimler olduğunu belirten Başkan Ramazan Kaya, “Bizim sektörde de değişim var. Son 25 yılda olmayan bir şey oldu ve son iki yılda ara zamla karşılaştık. İşçi maliyetleri 450-500 dolardan 1000-1100 dolara çıktı. Bu değişim ve dönüşüme odaklanmaya çalışıyoruz. Adet değil değer ve nitelik peşinde koşuyoruz. İkinci altı ayda yüzde 3-5 istihdam artışı olabilir; 30-40 bin kişiye denk gelir. Kapanan kapasiteler var. Artık çıkartacak kimse kalmadı. Kapanan kapandı eksilen eksildi” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.