THK’nın ramazan fitreleri depremzedelere verilecek

THK’nın ramazan fitreleri depremzedelere verilecek

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Ali Yüksel, 21 Temmuz'a kadar toplanılacak olan fitre, zekât ve bağışların depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD’a gönderileceğini duyurdu.

Türk Hava Kurumu'nda (THK) mahkeme kararı ile kayyum yönetiminin görevinin sonlandırılmasıyla birlikte görevlendirilen yeni başkan Ali Yüksel, kurumun geleneksel fitre, zekât ve bağış toplama faaliyetini depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla kullanacaklarını söyledi.

thk ali yüksel depremzede

YARDIMLAR UZUN SÜRELİ OLMALI

THK Başkanı Ali Yüksel, THK'nın, kurulduğu günden bugüne kadar her türlü acıda, felakette milleti ile beraber olduğunu söyleyerek, "Biz inanıyoruz ki yardımlar bir anlık değil uzun bir süre daha devam etmesi gerekiyor. Türk Hava Kurumu’nun geleneksel fitre, zekât ve bağış toplama faaliyetini depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek amacıyla kullanmayı planladık. Bu yıl 21 Temmuz tarihine kadar toplayacağımız fitre, zekât ve bağışların yüzde 60’ını depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD’a göndereceğiz. Geriye kalan yüzde 40’ı ise gençlerimizin havacılık eğitimlerine kullanılacak” ifadelerinde bulundu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.