Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Tıp Bayramı'nda başhekimden nezaketsizlik

Tıp Bayramı'nda başhekimden nezaketsizlik

Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız başımızın tacı, derdimizin ilacı. En ufak bir sağlık sorunumuzda hemen kapılarını çalıyor, şifa dağıtan ellerinden derman arıyoruz. 
***
Bu vesile ile tüm sağlıkçılarımızın geçtiğimiz 14 Mart Tıp Bayramı’nı bir kez daha kutluyor ve türlü zorluklar içerisinde kişi fark etmeksizin herkese derman olmaya çalışan fedakar sağlıkçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptıkları iş gerçekten hiç mi hiç kolay değil. Mesai mefhumu gözetmeksizin canla başla çalışıyorlar. 
***

Geçtiğimiz 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlıkçılar unutulmadı. Hastaneler ziyaret edilerek sağlıkçılara karanfiller dağıtıldı, vefa gösterisinde bulunuldu. Ortaya güzel görüntüler çıktı. Ancak bu anlamlı günde karşılaştığım bir fotoğraf karesi ise beni çok üzdü!

MHP Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay 14 Mart’ta Çubuk’a gitmiş ve Tıp Bayramı vesilesiyle ilçede bulunan Halil Şıvgın Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına karanfil dağıtmıştı. Sayın Taşlıçay’a Cumhur İttifakı’nın Çubuk Belediye Başkan Adayı Baki Demirbaş ile AK Partili ve MHP’li yöneticiler de eşlik etmişti. Hastanenin Başhekimi Burhan Kayatürk’ün makamına da uğrayan Taşlıçay, Kayatürk’e de karanfil uzatmıştı. Ev sahibi konumundaki Kayatürk, Taşlıçay ve beraberindeki ekibe hastane ile ilgili bilgi verdi ve özel günde ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Muhabbet ayakta devam ederken, Başhekim Kayatürk’ün sağ elini cebine atarak Sayın Taşlıçay’la sohbet etmesi objektiflere yansıdı. Bu kare sosyal medyaya düştü ve görenlerce büyük tepki aldı. Tıp Bayramı’nda bir başhekimin bir kadın milletvekili karşısında eli cebinde konuşması “nezaketsizlik” olarak yorumlandı.  
nevin-ta,slicay.jpg
Ortaya çıkan görüntüyü ben de görür görmez üzüldüm. Sonuçta karşınızdaki bir kadın ve nezaket kuralları karşısında ağırlanmalı. Sayın Başhekimin bu yaptığı davranış istemeyerek olmuş olabilir; ancak bunlar çok dikkat edilmesi gereken şeyler. Sonuçta hastaneyi ilk ziyaret eden Sayın Taşlıçay değildir. Bu durumla ilgili en azından Sayın Kayatürk bir açıklama yapabilirdi. Ben baktım ama bununla ilgili bir açıklama göremedim. Ben inanıyorum ki bu nahoş görüntü farkında olmadan yapılmıştır; ancak burada bir açıklama yapması şarttır. Bu ilginç görüntü büyük tepki topladığının farkında olunmalıdır. MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin bu fotoğrafı gördüğü takdirde kadın kolları başkanına yapılan bu davranış karşısında Başhekime çok kızacağından şüphem yoktur. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR