Tunahan'ın Babası Halil Yılmaz konuştu: Mahallede köpek tehdidi devam ediyor

Tunahan'ın Babası Halil Yılmaz konuştu: Mahallede köpek tehdidi devam ediyor

Keçiören’de onlarca başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz’ın tedavisi sürerken, ailenin yaşadığı Kafkas Mahallesi’nde köpek tehdidi sürüyor.

Keçiören’de geçtiğimiz Aralık ayında çok sayıda sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz’ın tedavisi devam ediyor. 7 aydan önce taburcu olamayacak ve en az 3 ameliyata daha girecek Tunahan Yılmaz’ın ardından Kafkas Mahallesi’ndeki başıboş sokak köpekleri Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından toplanırken; mahallede başıboş sokak köpeklerinin yeniden çoğaldığı açıklandı.

Baba Halil Yılmaz gazetemize yaptığı açıklamada, hastanedeki nöbet değişiminden sonra evine uğrarken köpeklere rastladığını belirterek, “Mesela Kapalı Pazar Yerinin orada sürü halinde 7-8 tane köpek dolaşıyor” dedi.

4-5 GÜNDÜR GÖRÜLÜYOR

Baba Halil Yılmaz, onlarca başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan oğlu Tunahan Yılmaz’ın ardından Kafkas Mahallesi’ndeki köpek sorununun devam edip etmediği hakkındaki sorumuza şu yanıtı verdi:

“Mahallemizdeki köpek sorunu olaydan yaklaşık 3 gün sonra çözülmüştü. Ama son 4-5 gündür sürü halinde yine köpekler görülmeye başladı. Halen daha sıkıntı var yani.”

mansettunahan.jpg

SÜRÜ HALİNDE GÖRÜYORUM

Halil Yılmaz, Tunahan’ın ardından mahallede herhangi bir başıboş sokak köpeği saldırısı olup olmadığı hakkında bilgisi olmadığını belirterek, “Ben sürekli nöbet değişimindeyim. O tarafa, eve gittiğimde görüyorum. Mesela Kapalı Pazar Yerinin orada sürü halinde 7-8 tane köpek dolaşıyor” ifadelerini kullandı.

mansethalilyilmaz.jpg

YASA BİR AN ÖNCE ÇIKSIN

Yılmaz, başıboş sokak köpeği sorununu “Türkiye’nin sorunu” olarak tanımlayarak, “Gerçekten el birliğiyle bu olaya el atılması lazım. Yasa çıkacaksa gerekirse yasa çıksın. Ama bir an önce çözülsün. ‘Benim çocuğuma bir şey olmaz’ diye sanmasınlar” diye konuştu.

arsivtunahan.jpg

VAR OLSUNLAR

Yılmaz, devlet kurumları ve siyasi partiler tarafından yapılan ziyaretler hakkında ise şu cümleleri kullandı: “Cumhurbaşkanımız olsun, İçişleri Bakanımız olsun, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız olsun hepsi bir an önce bu olayın çözülmesini istiyor. Sağ olsunlar, var olsunlar.”

ara.jpg

EN AZ 3 AMELİYAT DAHA OLACAK

Keçiören Kafkas Mahallesi’nde 7 Aralık sabahı okula gitmek üzere evinden çıkan Tunahan Yılmaz 20 başıboş köpeğin saldırısına uğramıştı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’nde en az 3 ameliyat daha olacak ve 7 aydan önce taburcu olamayacak Tunahan Yılmaz’ın yaraları daha kabuk tutmazken; mahallede sokak köpeği tehdidi devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.