Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Turizm beklentileri

Turizm beklentileri

Ülkemiz kıtaların birleştiği dört mevsimin yaşandığı dünyanın en güzel yeri Türkiye yerli ve yabancı Turizm ile büyümektedir. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Turizm potansiyelimizle birlikte turist sayısını arttırabilir konumdadır. Her işte olduğu gibi işin ehli Sayın Ersoy Turizm’in önünü daha da açacaktır.

Mevcut deniz, termal, orman vs. Turizm hizmetleri devam ederken geliştirilirken yerli kültür ve değerleri İşleyen çalışmalarımıza da hız vermeliyiz. 10 15 yıldır inanç turizmi erkek Bayan ayrı ayrı denize ve havuza girişi yeni bir kapı açmıştır. Yeteri kadar kültürel değerlerden beslenen 7 ile 70 yaşı bir arada dinlendiren eğlendiren yerli ve yabancı potansiyeli cazip hale gelmiş mekanlar ya az tanıtılıyor ya da yeteri kadar bulunmuyor.

Değerlerimizi koruyan destekleyen çocukların gençlerin orta yaşlıların hatta yaşlıların ‘’tamam tam ve öyle bir yerde dinlenmek istiyorum” dediği mekanları üretmeli ve cazip hale getirmeliyiz. Deniz turizminde çok ileride olmamıza rağmen yerli ve İslami kültürleri destekleyen yapılar yeterince yol alamamış ya da genele göre ya fiyatta ya da programlarda her yaşa cazip istenildiği kadar olamamıştır.

Yeni yapılanmada kendi değerlerimizin ön plana çıktığı ilgi çeken mekanlarla mevcut turistlere ilaveten bu alanda da büyük bir potansiyel vardır. Mevcut sistemlerin çöküşe geçtiği bir zamanda bizim de her sahada olduğu gibi turizmde de yerli yapılanmalara önem vermeliyiz. Dirilişle her alanda model olacak yol gösterecek eser üretmeliyiz.
Bir örnek verirsek reklam diye düşünmeyin 4 yaşından 80 yaşına kadar ilgisini çeken ve  değerlendirdiği bir mekan var. Gençler için macera vadisi, yukarıdan tek kişilik teleferik gibi kayaklar var motor, bisiklet, Go kartın gelişmesi, elektrikli araçlar spor alanları var genç ve orta yaş için daha birçok imkanlar var ve bunlara ilaveler yapılmaktadır.
Etraf orman, her yer yeşil bol bol su oyunları ile mekanları yapılmış yürüyüş alanları vesaire her yaş grubu kendine bir alan bulunmaktadır.

Kimsenin kimseyi rahatsız etmediği gibi memnu, imkanları dolu dolu yaşamaya gayret ediyor.
Proje devam etmesine rağmen mevcudu ile “Narven” iki gün de olsa gidilebilir. bunu yazmamın sebebi orman, devre mülk,  kaplıca turizmi için güzel bir mekan örnek bir yer bu ve bundan daha gelişmiş değişik yerlere bolca yapıp yerli ve yabancı Turizm’in gelişmesi için güzel bir model.

Bunun yanında Turizm de mevcut yapıya ilaveten bizim geçmişimizi kültürümüzü anlatan mekanların programlara ilave edilmesi lazımdır. Hacı Bayram sadece Augustus Tapınağı değil Hacı bayramla birlikte anılmalıdır. Alparslan Gazi'nin Anadolu'ya girişi ile oluşan Selçuklu Osmanlı eserlerinin yurt içinde ve dışında bulunanların tanıtıldığı Turizm programlarını çoğaltmalıyız.

Camilerin, kervansarayların mescitlerin, saatlerin, çeşmelerin medreselerinde programı alınıp sahip çıkılması lazım. Osmanlı’dan topraklarımızın talan edildiğinde camileri Restoran eğlence yeri vesaire olmuştur. Biz hiçbir yerde ki lise veya havraya eğlence yeri veya başka amacı dışında kullanılan bir mekan yapmadık yıllarca kendi kültür varlıklarımızı ihmal ettik. Özal dönemi ile başlayan özellikle 15 senedir devam eden yerli eserlerimize ve kültür varlıklarımıza sahip çıkıp onarılmaya başlanmıştır.

Artık kendimize ait olan tarihi kültürel varlıklarımız içine alan Turizm programlarını ağırlık vermeliyiz.
Yeni dönemde eksik yerimizi bırakmamalıyız. Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin kapıları çok yüksek geniş İhtişamlıdır ki bu öyle cüsseli insanlar olduğu için değil, kültürümüzün medeniyetimizin değerlerimizin insanlığı kucakladığını büyüklüğünü göstermektedir.

Buna uygun ihtişamımızı ifade eden çalışmalar takdir görmüştür.

Venezuela ülkesinin başkanı Nicolas MADURO, Diriliş Ertuğrul filminin stüdyoları gezmesi Halime Sultan’ın neden öldüğünü sorması yeniden yapılanma da doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.Tarihi yeniden ortaya koyan tarih yazan tarihi yaşayan yaşatan insanlar geleceği inşa edebilir.
Gelecek bugün hazırlanır.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR