Türk Akademisyenlerin büyük başarısı: 3 kıtadan ödül aldılar

Türk Akademisyenlerin büyük başarısı: 3 kıtadan ödül aldılar

Türk akademisyenler Amerika’da ödül kazandı. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Mimar Sinan Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan ekip buzdan yaptıkları heykel ile Amerika Birleşik Devletleri’nde ödüllerine bir yenisini ekledi.

2015 yılından itibaren 3 kıta ve 12 ülkede buzdan heykeller yarışmalarına katılan Türk akademisyenler kazandıkları başarılar ile gurur kaynağı oluyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. DR. Bülent Çınar, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak ve öğretim görevlisi Tayfun Konak’tan oluşan ekip son başarısını Amerika Birleşik Devletleri’nde elde etti. Akademisyenlerden oluşan ekip ABD’nin Minnesota eyaletindeki Stillwater’da 17-21 Ocak tarihlerinde düzenlenen Kar Heykel Şampiyonası’na katıldı. İçlerinde ABD, Ekvador, Fransa, Finlandiya, Galler, Kanada ve Meksika ekiplerinin de bulunduğu takımlar ile yarışan Türk takımı, "Çatlak (Crack)" isimli eserle dünya ikincisi olarak, başarılarına yenisini ekledi.

mansset.jpg

DOĞAL MALZEMELER DOĞAL ESERLER

Doç. Dr. Ceyhun Konak, yaptığı açıklamalarda ilk deneyimlerini 2015 yılında Çin’de katıldıkları yarışmayla kazandıklarını ifade etti. Doç. Dr. Ceyhun Konak, profesyonel bir heykeltıraş olduğunu ve bu alanda malzeme bilgilerine sahip olduklarını aktardı. Çin’de ilk defa bu deneyimi kazandıklarını ifade eden Konak, yarışmada doğal malzemelerden eserler yaptıklarını ekledi. "Eksi 20 derecelerde bir buz kütlesi, taş kadar mukavemete sahiptir. Yani kar deyip, buz deyip geçmemek gerekiyor. Elinizle bunu ufalamanız mümkün değildir. Özel çelikten keskin aletleriniz olacak, motorlu aletleriniz olacak. Ancak onlarla bu malzemeyi işleyebilirsiniz." İfadesinde bulundu.

foto-1.jpg

3 KITADAN ÖDÜL

Doç. Dr. Ceyhun Konak, 3 kıtada 12 ülkede yarışmalara katıldıklarını ifade etti. "3 ayrı kıtadan ödül almış bir heykel ekibi olduk. Oraya giderek Türk varlığını, Türk kültürünü, Türk duruşunu göstermiş oluyoruz. Bayrağımızla orada oluyoruz. Orada olduğumuz sürece ay yıldızlı bayrağımız da yanımızda dalgalanıyor. Bu, bize gurur veriyor. Bizler kültür elçisiyiz." İfadesinde bulundu.

foto-2.jpg

10 YILLIK DENEYİMİN MEYVESİ

Konak, ekip olarak elde ettikleri başarının 10 yıllık tecrübeyle geldiğini ifade etti. -20 derecede 10 kiloluk kıyafetler ile çalıştıklarını belirten Konak, "10 senenin sonunda ciddi başarılar yakalamaya başladık. Yani bu işin bir gelişim süreci var. Bir anda ertesi sene, bu ödülleri almaya başlamadık. Kanada, Amerika ve soğuk ülke takımları, bizden daha avantajlıydı. Biz ona rağmen kendimizi ödül alır noktaya getirdik." ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.