"Türk Kültürünün ABC'si" okurların ilgisine sunuldu

"Türk Kültürünün ABC'si" okurların ilgisine sunuldu

Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan "Türk Kültürünün ABC'si" adlı derleme kitabın İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde tanıtımı yapıldı. Kitap farklı dillerde okurlara sunulacak.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, eserin Türk kültürünün bilinmesi konusunda hayata geçirilen özel bir proje olduğunu söyledi.

Ateş, Türk kültürünün Anadolu'da şekillenmiş, tüm dünyaya ışık tutan, zengin ve kadim geçmişine vurgu yaparak, "Anadolu'nun önemli medeniyetlerine sahip çıkan ve bu toprakların eşsiz kültürel mirasını dünyanın dört bir yanına taşımayı misyon edinen Türkiye'nin başat kültürel diplomasi kurumu Yunus Emre Enstitüsü, Türkçenin kadim sesinin dünyaya duyurulmasında ve kültürel mirasımızın tanıtılmasında önemli bir görev üstlenmektedir" dedi.

"TÜRK KÜLTÜRÜNE VE TÜRKÇEYE İLGİ HIZLA ARTIYOR"

Dünyada Türk kültürüne ve Türkçeye olan ilginin hızla arttığını aktaran Ateş, "Bu artan ilgiye istinaden enstitü olarak kadim Türk kültürünün temel özelliklerini yabancıların anlayabileceği yalınlıkta, ilgi çekici başlıklar altında sunmak için bu derleme kitap çalışmasını hayata geçirmeyi arzuladık" diye konuştu.

Prof. Dr. Ateş, farklı konularda çalışmaların bulunmasına rağmen "Türk Kültürünün ABC'si" adlı eserin bütün farklı konuları bir araya getirmesi bakımından alanında ilk olduğuna dikkati çekerek, "Bunların bir arada bir kitap şeklinde çıkartılması ilk defa YEE'ye nasip oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.