Türk öğrencilere soruldu: Kurumsal bir şirkette çalışmak yüksek maaşa tercih edildi

Türk öğrencilere soruldu: Kurumsal bir şirkette çalışmak yüksek maaşa tercih edildi

Türkiye’deki üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar arasında yapılan araştırmaya göre; gençler köklü ve kurumsal bir şirkette çalışmayı yüksek maaşa tercih etti.

Türkiye’de "Bu Gençlik Nereye Gidiyor?" adıyla gerçekleştirilen araştırmada ülke genelinde binden fazla lisans ve yüksek lisans öğrencisi ile genç mezunun katılımıyla gerçekleşti. Araştırma, gençlerin güncel kariyer tercihlerini belirlemeye odaklanırken; 50 binden fazla çeşitli üniversitelerden öğrencilere de çevrimiçi platformlar aracılığıyla ulaşıldı. Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 90’ı kurum kültürünü yüksek maaş almaya tercih etti.

bbb.jpg

KURUMSAL İSTEDİLER

Katılımcılara yöneltilen sorular arasında “Kültür sahibi ve yetkin liderlerle dolu bir şirkette ortalama maaşla çalışmak” ile “Kültürü tam oturmamış ve liderleri yetkin olmayan bir şirkette yüksek maaşla çalışmak” seçenekleri bulundu. Katılımcıların yüzde 90.1’i ‘Kurum kültürü ve yetkin liderliklere sahip bir şirkette çalışma’yı isterken; ‘Yüksek maaşlı ancak kurumsal kültürü yetersiz şirketlerde çalışabilirim’ diyenlerin oranı yüzde 9.9 oldu.

cccc.jpg

MUTLULUĞU MAAŞA TERCİH ETTİLER

Araştırmanın bir başka sorusunda, gençlerden “Köklü ve geleneksel bir şirkette çalışmak” ile “Yeni kurulan bir şirkette çalışmak” arasında seçimde bulunmaları istendi. Gençlerin yüzde 74.6’sı köklü ve kurumsal kültüre sahip şirketleri tercih ederken yüzde 25.4’ü yeni kurulan bir şirkette çalışmayı istedi. Benzer bir başka soruda ise çalışanların mutluluğu odaklı şirkette ortalama maaşla çalışmayı tercih edenlerin oranı yüzde 84 olurken; yüzde 16’sı çalışanların mutluluğu odaklı olmayan bir şirkette yüksek maaşla çalışmayı tercih etti. Araştırmada alınan veriler, gençlerin ortalama bir maaş alsalar da değer görecekleri, iyi liderlere sahip, kültürlü şirketlerde çalışmayı daha çok tercih ettiklerini gösterdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.