Türkiye 5 Mayıs'ta pedal çevirecek

Türkiye 5 Mayıs'ta pedal çevirecek

Yeşilay, 5 Mayıs Pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu gerçekleştirecek. Bisiklet turuna her yaş grubundan vatandaş katılım sağlayabilecek. Katılımcılara kura ile hediyeler verilecek.

Yeşilay, köklü ve etkili bir sivil toplum kuruluşu olarak bağımlılıkla mücadelede öncü bir rol üstleniyor. Bu anlamda da çeşitli etkinlikler düzenliyor. 2011 yılından beri düzenlediği ve Türkiye’nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu da bunlardan bir tanesi. 5 Mayıs Pazar günü Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 81 ilde ilk defa eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

‘Sağlıklı Yaşamın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile 11’incisi gerçekleştirilecek olan bisiklet turuna her yaş grubundan vatandaş katılım sağlayabilecek. Katılımcılara kura ile hediyeler verilecek. Yeşilay Ankara Şube Başkanı Av. Sevilay Aslan etkinlik öncesinde, etkinliğin detayları hakkında gazetemize bilgi verdi. Aslan, “Etkinliğimizi geçen yıl etkinliğimiz 500 kişiye yakın bir katılımla gerçekleştirmiştik. Bu yıl çok daha fazla bir katılım bekliyoruz” dedi. Aslan, etkinliğin her yaş grubundan profesyonel ve amatör bisiklet severlerin katılımına açık olduğunu belirtti.

bisiklet.jpg

“PEDAL ÇEVİREREK FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Av. Sevilay Aslan, “Bağımlılıkla mücadele etmek ve hareketli yaşamı desteklemek amacıyla 11’ncisini düzenlemiş olduğumuz Yeşilay Bisiklet Turu’nda bisiklet severler ve başkentlilerle birlikte pedal çevirerek farkındalık oluşturacağız. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenleyecek etkinlik, 5 Mayıs pazar günü saat 10.30’da gerçekleşecek. ‘Sağlıklı Yaşamın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile düzenlenecek olacak bisiklet turuna her yaş grubundan vatandaş katılım sağlayabilecek.

yesilay-ankara-sube-baskani.jpg

BİSİKLET TUTKUNLARINI BULUŞTURACAK

Gençlik Spor Bakanlığının katkısı Bisiklet Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleşecek olan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Ankaralıların hafta sonunu değerlendirebileceği oldukça keyifli bir etkinlik olacak. Geçtiğimiz yıl 500 kişiye yakın bir katılımla gerçekleştirilen Bisiklet Turu’na, bu yıl çok daha fazla bir katılım bekleniyor. Yeşilay Şubeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri, gönüllüler ve bisiklet severleri katılım sağlayacak. Sağlıklı yaşam bilincinin artmasına neden olacak etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanındaki bisiklet tutkunlarını bir araya getirecek. 5 Mayıs Pazar günü saat 10.30’da Eymir’de başlayacak ve 1 saat sürecek olan bisiklet turunun Ankara güzergâhı, TRT girişinden başlayacak.

bisiklet-turu.jpg

KURA İLE HEDİYELER VERİLECEK

Seymen ve bando takımlarının gösterileri ile başlayacak Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu etkinliğinde, çeşitli ikramları olacak. Ayrıca etkinlikte katılımcılara birçok hediye verilecek. Hediyelerin sahipleri etkinlik sonunda yapılacak kura ile belirlenecek. Sağlıktan termal tatile, müzeden konser biletine kadar sayısız hediyeler kura ile sahiplerini bulacak. Bunun yanı sıra çekilişte birebir spor dersleri, 3 kişiye Check-Up imkânı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının özel hediyelerinin takdimi olacak. Ayrıca Kaman Belediyesi, 10 kişiye 5’er kiloluk ceviz hediye diyecek. Daha birçok hediyenin verileceği kuranın sonuçları Ankara yeşil Instagram hesabından yayınlanacak.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.