Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan: Toplam 63 milyon insana ulaştık

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan: Toplam 63 milyon insana ulaştık

Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) Genel Müdürü İzani Turan, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Turan, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen 8 milyon depremzedeye ulaştık. Gazze’ye yardımlarımız devam ediyor” dedi.

TDV Genel Müdürü İzani Turan, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinde düzenlenen 2023 yılı değerlendirme toplantısında konuştu. Turan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda, 8 milyona kişiye ulaşan TDV, insani yardımdan, arama-kurtarmaya, beslenmeden, barınmaya, defin işlemlerinden, manevi desteğe kadar hemen hemen her alanda deprem bölgelerinde sahada bulundu.

tdv.jpg

8 MİLYON KİŞİYE ULAŞTIK

Turan, Türkiye Diyanet Vakfının deprem bölgesine yaptığı yardımlara ilişkin “Deprem bölgelerine bin 684 TIR ve 439 kamyonet yardım malzemesi gönderdik. Depremzedelerin barınması için 3 bin 678 adet konteyneri bölgeye sevk ederek vatandaşların hizmetine sunduk. Depremden bu yana 8 milyon afetzede kardeşimize ulaşarak yaralarını sarmaya çalıştık. Ramazan yardımlarımız kapsamında başta depremzedeler olmak üzere ülkemizde 10 milyon 346 bin ihtiyaç sahibi kardeşimize milletimizin emanetlerini ulaştırdık” dedi.

1f9d8ef6-29bd-4a08-96ff-fd7d22b7150e.jpg

"YARALARIN SARILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İzani Turan, Vekalet Yoluyla Kurban faaliyetleri kapsamında 745 bin 535 kurban hissesinin yurt içi ve yurt dışında 34 milyon 6676 bin 378 ihtiyaç sahibine ulaştırıldığını söyledi.

TDV’nin 2023 yılı boyunca adak, akika ve şükür kurbanlarının 936 bin 124 kişiye ulaştırıldığını belirten Turan, “Dünya genelinde iç savaş ve doğal afetler nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığı ülkelerde yaraların sarılması için çalışıyoruz. Bu kapsamda Afganistan, Yemen, Arakan gibi kriz bölgelerinde 3 milyon 140 bin 875 kişiye milletimizin yardım elini ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.