Türkiye yabancı öğrenciler için merkez olacak

Türkiye yabancı öğrenciler için merkez olacak

Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler hakkında konuşan Cezeri Bilim ve Teknoloji Okulları Kurucu Müdürü Ersin İşcioğlu, yakın zamanda Türkiye'nin merkez olacağını söyledi.

Cezeri Bilim ve Teknoloji Okulları Kurucu Müdürü Ersin İşcioğlu, Türkiye'de yabancı öğrencilerin sayısının her yıl arttığını belirterek, ülkenin yakın bölgesinde turizm, kültür, sanat ve eğitim açısından bir merkez haline geldiğini söyledi.

Milyonlarca öğrenci bugün itibarıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladı. Okul heyecanını Türk öğrencilerin yanı sıra ülkede yaşayan uluslararası öğrenciler de yaşıyor.

Türkiye'nin uluslararası yatırım merkezlerinden biri haline gelmesinin ardından özellikle de İstanbul'da uluslararası okulların sayısı da arttı. Son 5 yılda farklı ülkelerin eğitim programını uygulayan birçok uluslararası okul İstanbul'da eğitim hizmetleri vermeye başladı. Dünyanın birçok bölgesinden aileler çocuklarının eğitimi için de yine Türkiye'yi seçiyor.

ÇİFT DİPLOMA İMKANI

Uluslararası okulların sayısının artmasıyla ülkeye gelen yabancı öğretmen sayısı da artış gösterdi. Ülkede özellikle İngilizce dilinde eğitim veren kurumlar bu artışla, hem Türk hem de yabancı öğrencilere yabancı dilde eğitim ve çift diploma imkanı verebiliyor.

İstanbul'da uluslararası eğitim hizmeti veren okullardan biri olan Cezeri Bilim ve Teknoloji Okulları'nın Kurucu Müdürü Ersin İşcioğlu, Türkiye'nin uluslararası eğitimdeki yerinin son yıllarda önemini artırdığını söyledi.

İşcioğlu, "Türkiye'nin özellikle kendi coğrafyası diyebileceğimiz Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'a doğru yumuşak gücü ile almış olduğu dış refleksler, Türkiye'nin bölgede turizm, kültür, sanat ve eğitim açısından bir merkez haline gelmesini sağladı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.