Şok karar duyuruldu: Türkiye’de 1000 istasyonunu kapatıyor!

Şok karar duyuruldu: Türkiye’de 1000 istasyonunu kapatıyor!

Elektrikli araçlara olan talebin artmasıyla birlikte enerji sektöründe önemli bir değişim yaşanıyor. Shell Plc. değişime uyum sağlamak amacıyla önümüzdeki iki yıl içinde 500 perakende satış noktasını kapatma kararı aldı.

Elektrikli araçlara olan talebin artmasıyla birlikte enerji sektöründe önemli bir değişim yaşanıyor. Shell Plc. değişime uyum sağlamak amacıyla önümüzdeki iki yıl içinde 1000 perakende satış noktasını kapatma kararı aldı.

Türkiye'de 1150 istasyonu bulunan dev akaryakıt şirketi elektrikli araçların giderek artan talebine cevap verebilmek ve enerji geçiş stratejisini güçlendirebilmek için bu adımı attığını duyurdu. Şirket yetkilileri perakende ağının genişletilmiş şarj ve kolaylık hizmetleriyle güçlendirileceğini belirtti.

3.jpg

SEKTÖRDE DEVRİM YAŞANIYOR

2024 ve 2025 yıllarında her yıl yaklaşık 500 tesisin satılacağını duyuran Shell, toplamda 1000 şubesini kapatma kararı aldı. Şirket yeni gelişmenin elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılamak için kamuya açık şarj cihazlarını arttırmaya yönelik bir strateji olduğunu vurguladı.

Londra merkezli şirket Çin ve Avrupa'da elektrikli araç talebinin hızla arttığını belirterek bu bölgelerde şarj istasyonlarının yaygınlaştırılacağını açıkladı. Shell mevcut 54.000 olan kamuya açık şarj istasyonu sayısını 10 yıl içinde 200 bine çıkarmayı hedefliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.