Türkiye’de dalgıç ekibi olan ilk itfaiye: Baştan aşağı yenilendi

Türkiye’de dalgıç ekibi olan ilk itfaiye: Baştan aşağı yenilendi

5 yılda baştan aşağı yenilenen Ankara İtfaiyesi’nin çalışmalarını gazetemize değerlendiren ABB İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri “Yenilenen kadrolarımızla, Türkiye’de 25 ilin itfaiyesinin su altı arama kurtarma ekiplerine eğitimlerini biz veriyoruz” dedi.

5 yılda baştan aşağı değişen Ankara İtfaiyesi yenilenen yüzüyle yangın, kaza, deprem sel ve acil durum müdahale kapasitesini artırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye’nin ilk su altı arama kurtarma ekibine sahip olan Ankara İtfaiyesi, 25 ilin itfaiye ekibine ‘Su Altı Arama Kurtarma’ alanında eğitim veriyor.

6.jpg

KAMU KURUMLARINDA İLK

Türkiye’nin ilk su altı arama kurtarma ekibine sahip olduklarına dikkat Çeken Levent Çeri, “Göl, gölet, baraj, akarsu gibi her su ortamında dalış yapabilmeleri için yeni dalgıçlarımızı ciddi bir eğitimden geçiriyoruz. Yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte mevcut su altı arama kurtarma itfaiye eri sayımız 10 oldu. Ankara İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibi Türkiye’de kamu kurumları arasında ilk ekiptir. Böyle bir vizyona sahip bir birim olarak, Türkiye’de 25 ilin itfaiyesinin su altı ara kurtarma ekiplerine eğitimlerini de veriyoruz. Liyakat esaslı kurulan ekibimiz Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.

8.jpg

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ

4,5 yılda 445 personelin liyakat usulü ile Ankara İtfaiyesi’nde işbaşı yaptığını dile getiren Çeri, “Envanterimizde daha önce bulunmayan 3 adet köpük kulesi, 7 adet yeni itfaiye istasyonu, 277 adet yeni itfaiye aracı, 24 adet rotfire isimli ilk müdahale aracı, 546 adet yangına ilk müdahale tankeri itfaiye envanterine dâhil edildi. Ekibin kahramanlarından Çakıl ve Rüzgâr isimli K-9 köpekleri de arama kurtarma çalışmalarında itfaiye erlerine eşlik ediyor. Başkanımız Mansur Yavaş’ın özverili ve liyakat usulü çalışması bu yenilemede büyük pay sahibi” ifadelerinde bulundu.

3.jpg

YENİ MODERN TESİS

Yeni kurulan itfaiye tesislere dikkat çeken Çeri, “Yeni modern 7 itfaiye istasyonu, son teknoloji ekipmanlar ve uzman personeliyle donatıldı. Nallıhan, Akyurt, Haymana, Bağlum ve Etimesgut’a yeni istasyonlar kazandırılırken, Çakırlar ve İncek’te inşa edilen istasyonlar, bu yıl hizmet vermeye başlayacak. Bu sayede, yangın, kurtarma ile diğer acil durum müdahaleleri daha etkili ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceğiz” şeklinde konuştu.

5.jpg

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK ÖRNEĞİ

Başkentin çevre ve merkez ilçelerinde güvenliği en üst düzeye çıkarmak ve hızlı müdahale kapasitesini artırmak amacıyla önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Çeri “Kırsal gönüllü itfaiyecilik faaliyetlerine de yer veriliyor. Kırsal Gönüllü İtfaiyecilik Projesi kapsamında; köyler, kırsal mahalleler ve merkeze uzak bölgelerde olası bir yangına anında müdahale edilebilmesi amacıyla 546 adet yangına ilk müdahale tankeri kırsal mahallere dağıtıldı. 1170 vatandaşa, itfaiye ekipleri olay yerine ulaşana kadar yangına ilk müdahale ve tanker kullanma eğitimi verildi. Özellikle, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan Ankara itfaiyesi üstün başarı gösterdi” diyerek cümlelerini noktaladı.

Liyakat esaslı kurulan Ankara İtfaiyesi yaptığı çalışmalar ve yenilenen yüzüyle Türkiye’ye örnek oluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.