Türkiye’de dergicilik: Genç yazarların yetişmesi için mücadele veriliyor

Türkiye’de dergicilik: Genç yazarların yetişmesi için mücadele veriliyor

Türkiye Yazarlar Birliği etkinliğinde konuşan Genç Yürekler Dergisi Yayın Kurulu Başkanı Muhterem Şahin, “Dergicilik bizim coğrafyamızda fikir hareketlerinin okulu ve ocağıdır. En önemli taraf, yeni yazmaya çalışan gençlerin eserlerine yer vermek” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genç Kahve'de gerçekleşen söyleşi programında Şair ve Yazar Muhterem Şahin, Türkolog Cem Arslan ile bir araya geldi.

Sunuculuğunu Hamza Efe Arıoğlu'nun üstlendiği programda, "Türk Kültürel İklimi ve Dergicilik" ana başlığıyla gerçekleşen söyleşide Şahin, dergiciliğin önemine vurgu yaparak genç yazarlara seslendi.

1.jpg

YAZARLIK SERÜVENİ

Muhterem Şahin söyleşinin açılışında, "Dergicilik, bizim coğrafyamızda fikir hareketlerinin, siyasi akımların ve kültürel mücadelelerin okulu ve ocağıdır. Tabii dergiciliğin temelinde edebiyat, şiir, duygu, düşünce, kültür, sanat ve estetik kaygılar vardır. Çok zor, meşakkatli, çileli bir iştir. Ancak dergi baskıdan çıkınca bütün yorgunluğunuz biter. Sonra yeni sayı için yeni bir coşku, yeni bir hareket, yeni bir mücadele gerekir. Bu döngü böyle devam eder. Dergicilikte en önemli taraf, yeni yazmaya çalışan gençlerin eserlerine yer vermektir. Genç yazar açısından bir yazısının, bir şiirinin bir dergide yayınlanması ayrı bir mutluluk, ayrı bir sevinç ayrı bir heyecandır. Bundan daha büyük bir imkan ve heyecan yoktur. Yazarlık böyle başlar" ifadelerini kullandı.

3.jpg

DERGİCİLİK OKULU

Şahin sözlerine devam ederek, "Bizler de bu sevinçleri, hisleri, yaşadık; biliyoruz. Genç Yürekler Dergisi’ni bu ideallerle, bu hayallerle, bu misyonla kurduk. Dergide çoğunlukla gençlerin eserleri olsun, onlar yazmaya burada başlasın, burada öğrensin istedik. Çok şükür 12. sayımızı çıkardık ve yüzlerce genç kardeşimizin eserlerini yayınladık. Gücümüz yettiğince Genç Yürekler'i gençlerin bir kültür, sanat ve edebiyat ocağı haline getirdik" dedi.

4.jpg

YOLCULUK DEVAM EDECEK

Dergiciliğin özellikle genç yazarlar için bir okul olduğunu vurgulayan Muhterem Şahin, "Bizim bir sloganımız var: 'Yazının ışığında geleceğe yürüyoruz.' Ömrünüz ve imkanımız olduğu sürece bu yolculuğa devam edeceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

Program katılımcılardan gelen sorularla sona erdi. Genç Yürekler Dergisi Sahibi Muhterem Şahin, söyleşi sonunda katılımcılara derginin "Türk Dünyası" ve "100.yıl" sayılarını hediye etti. Ayrıca konuşması sırasında sorduğu sorulara doğru cevap veren gençlere imzalı kitaplarını armağan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.