Türkiye’de ilk kez uygulandı: ABB’den canlı ihale

Türkiye’de ilk kez uygulandı: ABB’den canlı ihale

ABB’nin mal ve hizmet alım ihaleleri için başlattığı canlı yayın uygulaması ilk döneminde 4 bin 361 ihaleyi buldu. Mansur Yavaş'ın vaadi doğrultusunda canlı olarak yayınlanan ihaleler vatandaşların oldukça ilgisini çektiği belirtildi.

Şeffaf yönetim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 8 Mayıs 2019 tarihinden itibaren mal ve hizmet alım ihalelerini için başlattığı Türkiye’de ilk ve tek olan canlı yayın uygulamasına devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 2019 yerel seçimlerinde sunduğu şeffaf belediyecilik vaadi, ilk döneminde yapılan tüm ihalelerde canlı yayınlar yapılarak uygulandı. ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden 20 Nisan 2024 tarihine kadar toplamda 4 bin 361 ihale canlı olarak yayınlandı. Canlı yapılan ihalelerde izlenme yoğunluğu yaşanırken vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğü belirtiliyor. Mansur Yavaş, seçim vaadi olan şeffaflık ilkelerine uygun olarak Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin "Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesini“ imzalayan ilk belediye başkanı oldu.

1-002.jpg

CANLI YAYINLANIYOR

Mansur Yavaş’ın 2019 yerel seçimlerinde sunmuş olduğu şeffaf belediyecilik vaadi, ilk döneminde yapılan tüm ihalelerde yapılan canlı yayınlar ile uygulandı. Son olarak Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. - 20.000 Kg simitlik susam ve 3.500 Kg pastalık susam alımı ihalesi, Büyükşehir Belediyesi TV (ABB TV) de canlı olarak yayınlandı.

2-001.jpg

4 bin 361 İHALE YAPILDI

Büyükşehir Belediyesine ait Halk Ekmek çekilişinden yol yapım çalışmalarına, gayrimenkul satışından sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına kadar, 20 Nisan 2024 tarihine kadar 4 bin 361 ihale ABB TV’de canlı olarak yayınlandı. Canlı yayınlanan ihaleler aynı zamanda çok fazla izlenme alırken, vatandaşlar tarafından da ilgi çektiği görüldü. ABB’nin internet sitesinde bulunan “Şeffaf Ankara” kısmında vatandaşlar yapılan ihalelerin detaylarına ve ihale anını içeren görüntülere ulaşabiliyor.

3-003.jpg

YAVAŞ’IN SEÇİM VAADİ “ŞEFFAFLIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve geldiği 2019 döneminde şeffaf belediyecilik vurgusu yaparak atılan her adımı vatandaşlarla paylaşacağını seçim vaadi olarak sunmuştu. Yavaş ilk döneminde; belediye ihalelerini canlı yayınla yaparak, harcanan paraları billboardlar ve belediyenin sitesinde rapor halinde yayınlayarak bu sözünü tutmuş oldu.

2024 yerel seçimlerinden hemen önce ise Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin bütçe, ihale ve belediye meclis toplantılarının yayınlanmasına yönelik maddeleri içeren “Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesini” imzalayan ilk belediye başkanı oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.