Türkiye'nin sağlık turizmi hedefi: 2023'te 1,8 milyon turist

Türkiye'nin sağlık turizmi hedefi: 2023'te 1,8 milyon turist

Türkiye, sağlık turizmi alanında dünya genelinde önemli bir destinasyon haline geliyor, güvenilir hizmetleri ve referanslarıyla dikkat çekiyor. 2023 yılında ise 1,8 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor.

Türkiye, son yıllarda sağlık turizminde önemli bir aşama kaydetti. Dünyada sağlık turizme için bilgi birikim ve ekipman üstünlüğü aranıyor. Özellikle sağlık turizminde güvenli olmak ve referansı bulunmak tüm bu değerlerin üzerinde bir karşılık görüyor.Türkiye de bu anlamda sağlık turizmi alanında dünyanın en önemli destinasyonlarından biri

2023 HEDEFİ 1,8 MİLYON TURİST

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, konu ile ilgili hedefi şu sözlerle açıkladı:
2023 yılında yaklaşık yüzde 30 artışla 1,8 milyonun üzerinde sağlık turisti almayı bekliyoruz. Keza sağlık turizmi gelirinde de artış yaşanmasını öngörüyoruz.

"SAĞLIK TURİZMİNDE ZİYARETÇİ SAYISI 2022'DE 1,4 MİLYONU AŞTI"

Bağlıkaya, TÜİK verilerine göre, yurt dışında yaşayan vatandaşlarla birlikte Türkiye'ye sağlık ve tıbbi nedenlerle gelen ziyaretçi sayısının geçen yıl 1,4 milyonu aştığını hatırlattı.

Bu yıl yukarı yönlü ivmenin devam ettiğini aktaran Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ocak-Mart 2023'te ülkemize sağlık ve tıbbi nedenlerle gelen ziyaretçi sayısı 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 37,5 artarak 474 bin 114'e yükseldi. Sağlık turizmindeki yükselişin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz.

TÜRKİYE'DE YAPILMASI TERCİH EDİLEN SAĞLIK İŞLEMLERİ

Türkiye'de sağlık turizmi kapsamında gelen uluslararası hastaların en çok tercih ettiği klinik branşları; kadın hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, tıbbi biyokimya, genel cerrahi, diş hekimliği, ortopedi ve travmatoloji, enfeksiyon hastalıkları ve kulak-burun-boğaz oluşturuyor. Bunların dışında saç ekimi, estetik ve güzellik uygulamaları da yoğun şekilde ilgi görüyor.

"SAĞLIK TURİZMİNDEN ELDE EDİLEN GELİR İLK ÇEYREKTE YÜZDE 10,7 ARTARAK 453 MİLYON 714 DOLAR OLDU"

Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında çift haneli rakamlarla büyüdüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

2023 yılında yaklaşık yüzde 30 artışla 1,8 milyonun üzerinde sağlık turisti almayı bekliyoruz. Keza sağlık turizmi gelirinde de artış yaşanmasını öngörüyoruz. Rakamlar da bu yükseliş beklentimizi doğrular nitelikte. Bu yılın ilk çeyreğinde sağlık turizminden elde edilen gelir, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 10,7 artarak 453 milyon 714 dolar oldu. Dolayısıyla sağlık turizminden elde edilen gelirde artış trendinin devam edeceğini ifade edebiliriz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.