Tüyler ürperten olay! Leke sanıp sildi, altından korkunç yüzü çıktı!

Tüyler ürperten olay! Leke sanıp sildi, altından korkunç yüzü çıktı!

Her şey 2 bin kişilik kasabada yaşayan bir karı-kocanın, mutfak zemininde gördüğü lekeyle başladı. Önce silmeye çalıştılar ancak başarılı olamadılar. İşte sonrasında yaşananlar…

Takvimler 1971 yılını gösterirken, İspanya’nın Bélmez de la Moraleda kasabasında oturan Maria-Juan Pereira çiftinin dikkatini mutfak zemininde beliren bir leke çekti. Önceleri bu durumu çok önemsemeyen çift, lekenin birkaç gün içinde bir kadın yüzünü andırdığını gördü. Maria, lekeyi silmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Bu durum olayın gizeminin daha da artmasına neden oldu. Yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı ve birkaç hafta içinde zeminden, duvardan farklı suratlar çıkmaya başladı. İşin ilginç tarafı ise suratların az miktarda yer ve şekil değiştirmesi oldu.

haber1-002.jpg

ENGEL OLAMADILAR

Evlerinde yaşadıkları ilginç durum üzerine Pereira çifti evin tabanını değiştirmeye karar verdi ve yere beton döktü. Ancak bu durum suratların görünmesine engel olmadığı gibi daha da belirginleşmesine neden oldu. Kısa zamanda yaşananlar kasabanın tamamında duyuldu. Bu durum çiftin evinin her gün ziyaretçi akınına uğramasına ve ailenin ününün yavaş yavaş kasabanın dışına taşmasına neden oldu.

haber4-001.jpg

EN SONUNDA EVİN ALTINI KAZDILAR

Yaşanan bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayan yetkililer birkaç hafta içinde evin altında kazı çalışmalarına başladı ve evde Orta Çağ'dan kalma insan kemikleriyle karşılaştı. Evin alt kısımlarında, birçoğunun kafası olmayan, 1200'lü yıllardan kalma pek çok iskelet bulundu. İskeletler çıkarılıp bir mezarlığa gömüldü. Evin tabanı tekrar eski haline getirildikten sonra çalışmalar sonlandırıldı. Ancak kısa bir süre sonra, yüzler tekrar ortaya çıkmaya başladı. Sonuç olarak artık ev paranormal araştırmacıların, medyumların, din adamlarının ve tabii ki turistlerin odağı haline geldi.

haber2-002.jpg

'20. YÜZYILIN EN ÖNEMLİ PARANORMAL OLAYI'

Hatta Alman araştırmacı Hans Bender evdeki bu durumu, 20. yüzyılın en önemli paranormal olayı olarak ilan ederek araştırmalarına hız verdi. Profesör Bender'in, araştırma yapan TV ekibinin, noterin ve ev halkının gözetiminde, mutfağın zeminini büyük bölümlere ayrıldı ve her bölümdeki yüz resimlerinin dikkatlice fotoğrafları ve filmleri çekildi.

Sonrasında noter gözetiminde, odanın her tarafı özel sıva tabakasıyla sıvanıp, pencereler iyice kapatılarak mühürlendi. Oda kapısına ve pencerenin altına 24 saat görev yapacak polis nöbetçiler dikilerek, oda 3 ay kapalı tutuldu. Söz konusu sürenin sonunda bütün ilgililerin huzurunda mutfağın mühürleri söküldüğü zaman, resimlerin daha da netleştiği, gün geçtikçe gençleştiği ve ifadelerinin değiştiği görüldü.

Bunun üzerine evin bütünü üzerinde radyoaktivite, organik ve sentetik bileşkenler, x ışınları, ses izleme ve diyagram deneyleri, morötesi ve kızıl ötesi ışınlar altında resim çekimleri ve araştırmalar gibi her türlü gerekli inceleme yapıldı. Ancak doğaüstü bir varlığa dair bir işaret bulunamadı. Yüz şeklindeki bu işaretlerin, yüzeydeki kimyasalların ışığa tepki vermesi sonucu oluştuğu düşünüldü ancak bu iddia da kanıtlanamadı. Paranormal araştırmacılar ise bu yüzlerin, Maria'nın duygu ve düşüncelerinin fiziksel manifestosu olduğunu düşündü. Kadının ruh hali, istekleri ve düşünceleri doğrultusunda bu yüzlerin şekillendiği belirtildi. Yüzlerin Maria evde yokken oluşmaması da paranormalcilerin bu iddiasını destekledi.

haber3-001.jpg

MARİA 85 YAŞINDA ÖLDÜ

2004 yılında 85 yaşına gelen Maria öldü. Onun ölümüyle beraber birçok kişi lekelerin artık oluşmayacağını düşündü. Ancak yüzler hâlâ ortaya çıkmaya devam etti, üstelik tamamen farklı yüzlerle beraber. Olayın tekrar popüler olmasıyla beraber İspanyol medyasından durumla ilgili bir yalanlama yapıldı ve yeni yüzlerin oluşmadığı açıklandı.

KURGU MU, GERÇEK Mİ?

2 bin kişinin oturduğu Bélmez de la Moraleda kasabasındaki bu evin gizemi 53 yıldır hâlâ ortaya çıkarılamadı. Ancak pek çok kişiye göre, söz konusu bu durum ev ahalisinin uydurmasıyla başladı, sonrasında medya ve belediye tarafından şişirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.