Ulus Hali’nde Çin kestanesi satıldı: Vatandaş mağdur kestaneler çöp oldu

Ulus Hali’nde Çin kestanesi satıldı: Vatandaş mağdur kestaneler çöp oldu

At yemi olarak kullanılan Çin Kestanesi bu kez de Ulus Hali’nde satıldı. Göktürk Ege isimli vatandaş, “Kilosunu 200 TL’den aldık. Görünüşü iri çok güzel ama gel gelelim hiç açılmadı, çöp oldu” diyerek sosyal medya üzerinden mağduriyetini dile getirdi.

Kestane fiyatlarının artması, dolandırıcıları harekete geçirdi. Hayvan yemi olarak kullanılan Çin kestanesi bu kez de Ulus Hali’nde satıldı. Halde seyyar satıcıdan kestane alan ve mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar sosyal medya hesaplarından şikâyetlerini dile getirdi.

k2.jpg

KESTANELER ÇÖPE GİTTİ

Çin kestanesi dolandırıcılığı bu kez de Ulus Hali’nde patlak verdi. Seyyar satıcıdan kestane alan vatandaşlar kestaneler pişmeyince dolandırıldıklarını anladı. Sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren vatandaşlar denetimlerin artmasını talep etti.

k4.jpg

Göktürk Ege isimli bir vatandaş mağduriyetini şu sözlerle dile getirdi: “ Kilosunu 200 TL’den aldık ve sorduk iyisi mi diye. Sen bundan al dediler görünüşü iri çok güzel ama gel gelelim hiç açılmadı. Çöp oldu bundan öncede 3 kg aldık yine çöp yazık günah.”

Yasemin Kılıç isimli bir diğer vatandaş ise, “Biz de Ulus halinden kestane aldık. Dışarda peynircinin önünde satıyordu. Fiyatı iyi dedik 1,5kilo aldık. Pişirirken köpürdü ve pis pis koktu, hepsini çöpe attık bizi kandırıp aldığı parayı nasıl yedi acaba helal etmiyorum” dedi.

k1.jpg

NEDEN SATIŞI YASAKLAMIYORSUNUZ?

Vatandaşlar yaşanan mağduriyete karşı tepkilerini şu şekilde dile getirdi: “Tezgâhlara çıkana kadar hiçbir önlem yok. Bir denetim yok. Sonra yine olan garibana oluyor. Satanında haberi yok alanında. Demek ki denetim yapmıyorsunuz. Halkın at kestanesi yemesine neden izin veriyorsunuz? Bunun pazarda halde neden satışını yasaklamıyorsunuz?”

Zeynep Sakinci isimli İnstagram kullanıcısı ise zabıta ekiplerinin olaya müdahale ettiğini ve tezgâhı topladığını ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.