Ulus’taki döviz bürolarının önünde kuyruk eksik olmuyor

Ulus’taki döviz bürolarının önünde kuyruk eksik olmuyor

Dolar, Euro ve altındaki yükselişin devam etmesi döviz büroları ile kuyumcularda hareketliliği artırıyor. Ankara Ulus’taki meşhur döviz büroları ve kuyumcuların önlerinde hemen her gün uzun kuyruklar oluşuyor. Sıra sokaklara taşıyor.

En garanti yatırım aracı olarak görülen altın ile dövizdeki yükselişin sürmesi döviz büroları ile kuyumcularda hareketliliği artırıyor. Ankara Ulus’taki meşhur döviz büroları ve kuyumcuların önlerinde hemen her gün uzun kuyruklar oluşuyor. Sıra sokaklara taşıyor. Vatandaşların kimi yatırım yapma amacıyla döviz almaya geldiğini, kimisi ise elindeki dövizi bozdurmak için kuyrukta beklediğini söylüyor.

sira-2.jpg

“DOLARIMI BOZDURMAYA GELDİM”

Döviz bürosuna kenarda biriktirdiği dolarını bozdurmak için gelen Süleyman Yetiş adlı vatandaş, “Ekonomi maalesef acayipleşti. Altın ve dövizde kontrol dışı bir yükseliş gerçekleşiyor. Yarın ne olacağı belli değil. Vatandaş olarak önümüzü görmekte güçlük çekiyoruz. Saatte bir fiyatlar değişiyor. Bu gidişat ne zamana kadar böyle gidecek bilemiyoruz. Açıkçası toplum olarak karamsarız. Ürünlerin fiyatı çıktı. Kendim emekliyim, kirada yaşıyorum. Maalesef aldığım maaş yetmiyor. Kenarda dolarım vardı, onu bozdurmaya geldim. Umarım yetkililer gereğini yapar da, bu şekilde devam etmez. Aksi takdirde gidişatı hiç iyi görmüyorum” dedi.

sira-4.jpg

“MAALESEF PARAMIZ PUL OLUYOR”

Dövizin yükselmesinin ardından soluğu Ulus’ta aldıklarını belirten Sabiha Bayram adlı vatandaş ise, “Sabahtan beri 4 tane kuyumcu gezdik. Sıra gelmesi imkânsız. Öğlen namazımızı kılalım, sıra azalır diye düşündük. Sıra azalmayı bırak üzerine ekleyerek devam etmiş. Para yok diyorlar ama sıra gelmiyor. Bu nasıl oluyor, açıkçası anlamış değilim. Şuan vatandaşlar dövize yatırım yapıyor. Bizde aynı şekilde dolar almaya geldik. Türk lirasında kalındığında maalesef paramız pul oluyor. Bizde istemeyiz bu şekilde bir yatırım aracı seçmek ama günümüz şartları bunu gerektiriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.